Nieuws coronavirus RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente over het coronavirus.

 • Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

  02 februari 2021

  Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  12 januari 2021

  Nederland blijft tot en met in ieder geval 9 februari 2021 in lockdown. Dit is nodig om het aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.

 • Wijzigingen publiek vervoer per 8 februari 2021

  09 februari 2021

  Met ingang van 8 februari 2021 zijn er een aantal wijzigingen in het publiek vervoer, het Wmo-vervoer en leerlingenvervoer.

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  08 maart 2021

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  23 februari 2021

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Bericht van burgemeester Jaap Kuin over hoog besmettingsaantal in Pekela

  14 april 2021

  Burgemeester Jaap Kuin wil in een bericht naar alle inwoners aangeven dat hij zich zorgen maakt over het hoge besmettingsaantal in Pekela en roept alle Pekelders op om zich aan de maatregelen te houden en zich, wanneer hij/zij de kans heeft, zich te laten vaccineren.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  23 maart 2021

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur.