Bericht van burgemeester Jaap Kuin over hoog besmettingsaantal in Pekela

Burgemeester Jaap Kuin wil in een bericht naar alle inwoners aangeven dat hij zich zorgen maakt over het hoge besmettingsaantal in Pekela en roept alle Pekelders op om zich aan de maatregelen te houden en zich, wanneer hij/zij de kans heeft, zich te laten vaccineren.

Burgemeester Jaap Kuin:

''Beste inwoner, 
Inmiddels leven wij al ruim een jaar met het coronavirus en hebben we het nog niet onder controle. In Pekela zien wij helaas een fors aantal besmettingen die maar niet lijken te dalen. Met ongeveer 60 besmettingen per week baart mij dit zorgen. Vooral omdat de besmettingen zich vooral voordoen in de thuissituatie. 

Houd u aan de maatregelen

Ik begrijp goed dat u behoefte heeft aan versoepelingen, dat heb ik ook. Toch wil ik u nogmaals oproepen om zich aan de maatregelen te houden. Heeft u klachten? Laat u testen. Is het niet voor uzelf, dan wel voor uw omgeving. Houd u aan de maatregelen en houd dit vooral vol. Ik begrijp dat dit lastig kan zijn maar we hebben elkaar nodig om ruimte voor versoepelingen te creëren.  

Vaccineren? Doe dit vooral!

Daarnaast is mijn oproep; heeft u de kans om u te laten vaccineren? Doe dit vooral! Als gemeente staan wij in nauw contact met de GGD en de huisartsen in Pekela. Mocht u twijfels hebben dan kunt u contact opnemen met de huisarts om uw situatie te bespreken. We moeten samen de schouders eronder zetten. Alleen op deze wijze kunnen we het virus in Pekela tegengaan.''