Gemeente Pekela zendt live 4 mei herdenking uit

De gemeente Pekela houdt op 4 mei 2021 een online herdenkingsdienst die live te volgen is via de website en de Facebookpagina van de gemeente. Op deze manier herdenkt de gemeente Pekela alle slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog samen met alle Pekelders nu een traditionele herdenking niet mogelijk is.

De link naar de livestream wordt op 4 mei op de website en de Facebookpagina van de gemeente Pekela gedeeld.

Herdenking niet voorbij laten gaan

Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het niet mogelijk om een herdenking te houden op traditionele wijze. De gemeente Pekela heeft om die reden gekozen om een digitale herdenking uit te zenden. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’ Wij vinden het als college belangrijk om de herdenking niet voorbij te laten gaan. Zeker niet in deze bijzondere periode. Wij willen graag samen met de Pekelders herdenken via deze live uitzending.’’

Kom niet naar de monumenten op 4 mei

De gemeente Pekela roept inwoners op om op maandag 4 mei, 20:00 uur, niet naar één van de herdenkingsmonumenten te komen in Pekela. Dit om samenscholing te voorkomen.

Vlaginstructie 4 & 5 mei

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden opnieuw vanuit huis plaats. De gemeente Pekela hoopt daarom dat veel Pekelders dit jaar weer vlaggen. De volgende vlaginstructies gelden voor de volgende dagen:

  • Maandag 4 mei: Dodenherdenking
    Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.
  • Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsdag
    Nederlandse vlag voluit zonder wimpel de gehele dag (van 1 uur na zonsopkomst en tot 1 uur voor zonsondergang).