Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

 • Prestatieafspraken 2024 ondertekend

  11 december 2023

  Op maandag 11 december 2023 hebben de gemeente Pekela, woningcorporatie Acantus en huurdersorganisatie Huurders in Pekela (HiP) een handtekening gezet onder de prestatieafspraken voor 2024. Dit deden zij in de Buurtwoning in Nieuwe Pekela. Jaarlijks worden met de corporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente afspraken gemaakt. Deze afspraken gaan over voldoende, betaalbare en duurzame huurwoningen voor onze inwoners en de leefbaarheid in onze gemeente.

 • Verkiezingsuitslag Tweede Kamerverkiezingen 2023

  23 november 2023
 • Gemeente Pekela wil Nieuwe Pekela samen met inwoners een facelift geven

  22 november 2023

  Het college van B&W van de gemeente Pekela heeft grote plannen met het dorp Nieuwe Pekela. Samen met inwoners, woningcorporatie Acantus en andere belanghebbenden wordt een plan gemaakt om het dorp ook voor de toekomst levendig en leefbaar te houden.

 • Paul Inklaar ontvangt Breedtesportprijs Pekela 2023

  22 november 2023

  Dinsdagavond tijdens het Sportcafé van de gemeente Pekela heeft topvrijwilliger Paul Inklaar van Volop ’69 de Breedtesportprijs Pekela 2023 in ontvangst genomen. De waarderingsprijs werd uitgereikt door wethouder sport, Ellen van Klaveren in het bijzijn van veel vrijwilligers van Pekelder sportverenigingen.

 • Werk aan de weg in Pekela

  09 november 2023

  In de gemeente Pekela wordt er in de tweede helft van november druk aan de weg gewerkt. Op verschillende wegen in Oude en Nieuwe Pekela worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd.

 • Meepraten over Pekelder Hoofddiep: ‘We zijn trots op wat het was. De ziel van Pekel moet blijven.’

  09 november 2023

  In de Binding in Oude Pekela was woensdagavond de eerste bijeenkomst over de toekomst van het Pekelder Hoofddiep. Pekelders konden zich opgeven om mee te praten over hoe die toekomst er uit moet gaan zien.

 • Gemeente Pekela lanceert Volwassenenfonds Sport en Cultuur

  08 november 2023

  Iedereen in de gemeente Pekela moet mee kunnen doen met sport- en cultuuractiviteiten. Vanaf nu is dat ook mogelijk voor volwassenen met een laag inkomen via het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Het Volwassenenfonds ondersteunt volwassenen met een laag inkomen door de kosten rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling te betalen.

 • Wil jij ook meepraten over de toekomst van Pekela?

  08 november 2023

  Vanavond (woensdag 8 november) beginnen de bijeenkomsten, waarin de inwoners van Pekela kunnen meepraten over de toekomst van het Pekelder Hoofddiep.

 • Aanvragen en/of afhalen reisdocumenten dinsdag 14 november 2023

  08 november 2023

  Wegens werkzaamheden aan het uitgiftesysteem kunnen dinsdag 14 november beperkt reisdocumenten en identiteitsbewijzen worden aangevraagd en of afgehaald.

 • Bekendmaking Inspraak Groen en Watervisie gemeente Pekela

  08 november 2023

  Burgemeester en wethouders van Pekela maken bekend dat met ingang van 7 november gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ligt het conceptrapport “Groen- en Watervisie ”.