Paul Inklaar ontvangt Breedtesportprijs Pekela 2023

Dinsdagavond tijdens het Sportcafé van de gemeente Pekela heeft topvrijwilliger Paul Inklaar van Volop ’69 de Breedtesportprijs Pekela 2023 in ontvangst genomen. De waarderingsprijs werd uitgereikt door wethouder sport, Ellen van Klaveren in het bijzijn van veel vrijwilligers van Pekelder sportverenigingen.

Paul is al tientallen jaren lid van volleybalvereniging Volop ’69 en vervult al decennialang allerlei vrijwilligerstaken. De jury koos Paul als winnaar, omdat Paul een betrouwbare en stille kracht is, die achter de schermen van de Pekelder volleybalclub heel veel werk verzet.

Genomineerden

Paul is als winnaar gekozen door de onafhankelijke jury bestaande uit burgemeester Jaap Kuin, gemeentelijk woordvoerder Erik Hulsegge en Pekelder topjudoka Kylian Bulthuis. Naast Paul waren ook Hilde Peters-Postma en LTC Oude Pekela genomineerd en in het zonnetje gezet. Hilde is nu 2,5 jaar voorzitter van Pekela 2000 en heeft in korte tijd een impuls gegeven aan het jeugdvoetbal in Nieuwe Pekela. Daarnaast stimuleert ze de samenwerking met zusterverenigingen Damacota en PJC. LTC Oude Pekela werd genomineerd omdat de Pekelder tennisvereniging naast goede trainingen en clubactiviteiten ook Pekela sportief op de kaart zet door de organisatie van drie jaarlijkse open tennistoernooien. 

Wethouder Ellen van Klaveren: “We zijn trots op alle vrijwilligers in de gemeente Pekela. Het uitreiken van de Breedtesportprijs Pekela zien we als een mooie manier om jaarlijks één vrijwilliger, vereniging of organisatie – actief in de sport – extra in het zonnetje te zetten.”

Kandidaat Breedtesportprijs Groningen

Als winnaar van de gemeentelijke Breedtesportprijs Pekela wordt Paul Inklaar – samen met 11 kandidaten uit de andere Groninger gemeente – voorgedragen als kandidaat voor de provinciale Breedtesportprijs Groningen. De winnaar van deze provinciale prijs wordt bekend gemaakt tijdens het Sportgala Groningen op 11 december 2023 in Martiniplaza.