Pekela geeft gas!

In juni 2018 heeft de gemeente, op initiatief van actieve inwoners uit Boven Pekela, bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidie aangevraagd voor een proeftuin aardgasvrij. Op 1 oktober 2018 hebben we te horen gekregen dat de subsidie van ruim 4 miljoen euro is toegekend!

Wat houdt het project in?

Het project om Boven Pekela en Doorsnee tot aan de Ommelanderklap aardgasvrij te maken bestaat uit twee delen: gasbesparing en groengas opwek.

Gasbesparing

Het eerste deel bestaat uit het terugdringen van het gasverbruik. Dit gebeurt door het uitvoeren van (combinaties van) verschillende besparingsmaatregelen, zoals de installatie van een (hybride) warmtepomp of isolatie. Om het extra verbruik van de besparingsinstallaties te compenseren, kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Ook worden grote winsten geboekt door het dichten van de ergste kieren in de woning. Hiermee kan gemiddeld 50% bespaard worden op het gasverbruik in de woningen.

Groengas opwek

Het tweede deel bestaat uit het produceren van groen gas, om het resterende aardgas te vervangen. Momenteel is het vervolg van de uitvoering van dit deelproject onzeker. Hierover leest u meer op de website van het project.

Stand van zaken

De nieuwe getallen voor de stand van zaken zijn: 200 aanmeldingen, ca. 150 maatwerkadviezen en 24 geïnstalleerde maatregelen.

Meedoen? 

Wilt u als proeftuinbewoner graag weten wat de voordelen en subsidiemogelijkheden voor uw woning zijn? Meld u zich dan aan voor het project en ontvang een gratis energiescan. Bovendien krijgt u een vrijblijvend adviesgesprek met adviesbureau Invent. Door een energiescan weet u precies hoe u gas en geld kunt besparen in uw woning! Wanneer u zelf weet welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning, kunt u ook de energiescan achterwege laten en meteen offertes gaan opvragen. Hiermee bespaart u tijd in het verduurzamingsproces.

Ik meld mij vrijblijvend aan voor het project en ontvang een gratis energiescan.

Bijzonderheden

Meer informatie over dit unieke project via Pekela geeft gas!, u kunt ook een mail sturen naar info@pekelageeftgas.nl.

Wetten

Aanpak

Heeft u zich aangemeld voor het project en wilt u de projectbijdrage aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in via onderstaande knop.

Aanmelden voor Pekela geeft gas!

  • Vul het digitale formulier volledig in
  • Voeg de gevraagde bijlage toe:
    • De facturen van alle uitgevoerde werkzaamheden

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.