Vroeg signalering schulden

Sinds 1 januari 2021 kunnen gemeenten eerder mensen helpen die door schulden in de problemen dreigen te komen. Dat is mogelijk door een wijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Via de gemeente Pekela kunt u gratis hulp ontvangen bij betalingsachterstanden.

Wij helpen u graag een oplossing te vinden voor uw betalingsachterstand(en) en daarmee grotere financiële problemen te voorkomen. Bepaalde bedrijven en instanties mogen gemeenten waarschuwen, als zij zien dat hun klanten hun rekeningen niet betalen. Het gaat hierbij om verhuurders van woningen, drinkwaterbedrijven, energieleveranciers en zorgverzekeraars. Ze hebben hiervoor niet eerst toestemming nodig van de klant. De bedrijven en instanties geven een signaal als hun eigen inspanningen betalingsachterstanden niet oplossen.

Hulp is gratis, persoonlijk en vertrouwelijk

Bent u een keer te laat met betalen, dan kan het dus zijn dat u een mail, een brief of een huisbezoek krijgt van het sociaal team. Zij zoeken contact met inwoners om hulp aan te bieden. U bepaalt zelf of u van de aangeboden hulp gebruik wilt maken. Deze hulp is gratis, persoonlijk en uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk. 

Meer informatie, vragen of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Sociaal Team, telefoonnummer 0597 617555 of mail Sociaalteam@Pekela.nl.