Energieloket gemeente Pekela

De gemeente Pekela helpt u mee met het treffen van energiebesparende maatregelen voor uw huis.

Het energieloket helpt inwoners van Pekela bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.

Het Energieloket

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel inwoners spelen. Het Energieloket geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen en bundelt alle informatie op één plek: Regionaal Energieloket Pekela.

HuisScan

Snel en gemakkelijk een gratis HuisScan doen. U ziet in 2 minuten hoe u kunt besparen op uw energierekening en krijgt u inzicht in uw bespaarmogelijkheden.

Doe de HuisScan

Subsidie en financiering

Is er subsidie of financiering beschikbaar? Kijk op het Regionaal Energieloket Gemeente Pekela voor de regelingen.

Iedere woning stap voor stap energiezuinig

Met het openen van een energieloket helpt de gemeente inwoners bij het maken van de beste keuze voor hun woning en situatie. Iedere woning kan stap voor stap energiezuinig, comfortabel en gezond worden en inwoners besparen bovendien fors op hun energierekening. Beginnen kan klein, met het vervangen van alle lampen voor ledlampen. Of groot met een inductiekookplaat, zonnepanelen of muurisolatie.

Zonnepanelen, isolatie, warmte-oplossingen en subsidies

Het Energieloket helpt inwoners met alle vragen rondom duurzaam wonen. De technisch adviseurs van het energieloket zorgen dat alle relevante informatie te vinden is op de website. Hierop staat ook alle informatie over landelijke en lokale subsidies op één plek, net als de mogelijkheden voor leningen. Met de gratis HuisScan zien inwoners in 2 minuten wat voor hun woning en situatie de mogelijkheden zijn om hun energierekening te verlagen. inwoners met vragen kunnen die ook mailen of per telefoon stellen. Indien nodig worden ze doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies. Tevens kunnen er eenvoudig en vrijblijvend offertes worden aangevraagd.

Zonnekaart

De Zonnekaart wordt met een jaar verlengd, tot en met september 2024.

De Zonnekaart is een online tool dat direct inzicht geeft in de geschiktheid van uw dak voor zonnepanelen. Zo kunt u zien hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, inclusief de daarbij behorende business case. De kaart is ook te gebruiken voor panden zonder adres, zoals bijvoorbeeld agrarische gebouwen. De tool wordt jaarlijks geüpdatet.

 

Regionaal Energieloket