Wie verdient dit jaar de Breedtesportprijs Pekela?

Jaarlijks wordt in december het provinciale Sportgala Groningen georganiseerd. Eén van de vijf categorieën bij dit Sportgala is de Breedtesportprijs. Dit jaar krijgt deze prijs een nieuwe opzet. Vanuit iedere Groninger gemeente dingt één kandidaat mee naar deze bijzondere waarderingsprijs.

Door de nieuwe opzet van de Breedtesportprijs zijn straks alle tien de gemeentes goed vertegenwoordigd bij het Sportgala Groningen. Om te bepalen welke Pekelder kandidaat voorgedragen wordt voor de provinciale Breedtesportprijs, wordt een gemeentelijke voorronde georganiseerd, waaruit ook de winnaar van de Breedtesportprijs Pekela wordt gekozen. 

Breedtesportprijs Pekela

De Breedtesportprijs Pekela wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Pekelder roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de gemeente Pekela. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke waarde van sport wordt vergroot. Een onafhankelijke lokale jury bepaalt de winnaar van de Breedtesportprijs Pekela. De winnaar van deze gemeentelijke prijs wordt op 21 november 2023 bekendgemaakt in MFC de Binding. Vervolgens wordt deze Pekelder winnaar voorgedragen voor de provinciale Breedtesportprijs Groningen, welke uitgereikt wordt tijdens het Sportgala Groningen op 11 december 2023 in Martiniplaza.

Aanmelden kandidaten Pekela

Ken je een persoon, vereniging, organisatie of evenement in Pekela die deze Breedtesportprijs echt verdient? Ga dan naar de website www.sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. Kandidaten kunnen uiterlijk 12 november 2023 per gemeente worden aangemeld. Op de website zijn ook alle criteria te vinden. Na 12 november ontvangen alle gemeentes een eigen overzicht met hun gemeentelijke kandidaten, waarna de lokale jury de winnaar van de Breedtesportprijs Pekela en daarmee de kandidaat voor de provinciale breedtesportprijs bepaalt.  

Wethouder Ellen van Klaveren: “Wij hebben een warm hart voor iedereen en zeker ook voor diegenen die zich positief hebben ingezet voor de breedtesport in onze gemeente. Heb je iemand op het oog die de Breedtesportprijs echt verdient? Laat van je horen!”

Sportgala Groningen

Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Naast de Breedtesportprijs, zijn dat de categorieën: Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste Sport. Sportgala Groningen 2023 vindt op maandag 11 december 2023 plaats in Martiniplaza, meer informatie is te vinden op www.sportgalagroningen.nl.

Sportgala Groningen 2023 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: 
Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Sport Science & Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.