Wethouder Lex Kupers stapt op

Wethouder Lex Kupers (Samen voor Pekela) heeft op donderdag 29 juni 2023 zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Pekela. Reden voor zijn ontslag is het gebrek van vertrouwen van zijn partij Samen voor Pekela. Lex Kupers legt per direct zijn werkzaamheden als wethouder neer.

Reactie Lex Kupers

‘’Een wethouder kan niet functioneren zonder volledige steun van zijn partij. Het doet mij dan ook erg pijn dat het op deze wijze moet eindigen. Ik heb mij als raadslid, fractievoorzitter en wethouder in de afgelopen 13 jaar met ziel en zaligheid ingezet. Ik bedank de partij Samen voor Pekela voor de kansen daartoe. Ik heb altijd alles binnen mijn mogelijkheden gedaan om het belang van de gemeente Pekela en haar inwoners voor op te stellen.

Contact met inwoners missen

Het leukst aan het wethouderschap vond ik het contact met inwoners. Ik heb in het afgelopen jaar mooie dingen gerealiseerd voor en met inwoners. Ik ga dit dan ook missen. Ik ben trots op Pekela en zal hier dan ook zeker te vinden blijven.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor de goede en fijne samenwerking binnen en met de gemeenteraad van Pekela. Mijn collega bestuurders bedank ik voor de mooie verbinding die wij met elkaar hadden en de ambtelijke organisatie voor hun inzet, kennis en kunde. Het was mij een grote eer om met iedereen samen te werken en ik wens hen en de gemeente Pekela dan ook het beste voor nu en in de toekomst.‘’

Grootste partij

Lex Kupers zat sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in het college van burgemeester en wethouders van Pekela. Hij had onder meer onderwerpen als WMO, gezondheid, bruggen, Ruimtelijke ordening en cultuur in zijn portefeuille. Sinds 2010 was Lex Kupers politiek betrokken in Pekela namens Samen voor Pekela. De partij won in 2022 de gemeenteraadsverkiezing met het hoogst aantal stemmen.