Nieuw vanaf 1 januari: De Omgevingswet

Op 1 januari gaat de Omgevingswet in. U krijgt te maken met de Omgevingswet als u iets wilt veranderen in uw leefomgeving. Bijvoorbeeld bij plannen om een huis te verbouwen, een evenement te organiseren of uw bedrijfspand wil uitbreiden.

Met behulp van 1 digitaal Omgevingsloket wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten.
In dit nieuwe Omgevingsloket kunt u zien of een vergunning of melding nodig is en die aanvragen. Overleg altijd eerst met de gemeente voordat u een aanvraag indient. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

In het kader van de Omgevingswet komt de gemeente Pekela met een Omgevingsvisie. In onze Omgevingsvisie geven we het toekomstbeeld van en voor Pekela tot 2045. We kijken naar alles wat je kan horen, zien, voelen en ruiken.

We geven aan waar we kansen zien en met welke opgaven we aan de slag gaan in onze dorpen en ons buitengebied voor onze ruim 12.500 inwoners.

Om de Omgevingsvisie te verduidelijken hebben we een film gemaakt. Die u kunt vinden elders op de website van de gemeente. Het is mogelijk om een reactie op de Omgevingsvisie te geven. Hoe dat werkt kunt u lezen op www.pekela.nl/omgevingsvisie.

U kunt ook voor vragen of meer informatie ook bellen of mailen via 0597 – 617 555 of info@pekela.nl.