Gemeente verlengt uit veiligheidsoverwegingen sluiting van twee panden aan Feiko Clockstraat

Op last van burgemeester Jaap Kuin wordt de eerder door hem bevolen sluiting van twee panden aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela, verlengd met tenminste nog een maand. Het gaat om een nagel- en zonnestudio en de naastgelegen kapsalon. In juli werd op een van de panden geschoten en in september vond er een explosie plaats.

Hierop heeft de burgemeester besloten de beide panden voor twee maanden te sluiten. De sluiting zou op 8 december aflopen. Inmiddels heeft de politie en het Openbaar Ministerie de burgemeester verzocht opnieuw een bestuurlijke maatregel te treffen. Zij achten de kans op herhaling van een geweldsincident bij het openhouden van de twee panden meer dan waarschijnlijk. Dit ondanks dat er in de afgelopen periode bij de panden niets is voorgevallen.

Burgemeester Kuin heeft daarom uit veiligheidsoverwegingen besloten om sluiting van de panden met een maand te verlengen. Ook de bovengelegen woning is in het besluit meegenomen en mag niet worden bewoond in deze periode. Jaap Kuin: “Ik vind het opnieuw erg vervelend voor de getroffen ondernemers, maar ik kan de oproep van de politie en het Openbaar Ministerie niet naast mij neer leggen. Het gaat hier om de veiligheid van de omwonenden en veiligheid gaat wat mij betreft voor alles.”

De eigenaar, huurders en onderhuurders van de panden zijn op de hoogte gebracht van het besluit. Zij overwegen juridische stappen tegen het besluit van de gemeente.