Opnieuw energietoeslag voor inkomens op of net boven sociaal minimum

Goed nieuws voor de inwoners van Pekela met een kleine beurs. De gemeente gaat nog deze week de eerste energietoeslagen uitkeren voor zelfstandige huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Hiermee wordt een deel van de energierekening gecompenseerd. De toeslag is 1300 euro (netto) per huishouden en is door het Kabinet beschikbaar gesteld. In de Pekela’s komen ruim 900 huishoudens in aanmerking.

Goed nieuws voor inwoners van Pekela met een kleine beurs. De gemeente gaat nog deze week de eerste energietoeslagen uitkeren voor zelfstandige huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Hiermee wordt een deel van de energierekening gecompenseerd. De toeslag is 1300 euro (netto) per huishouden en is door het Kabinet beschikbaar gesteld. In de Pekela’s komen ruim 900 huishoudens in aanmerking.

 

Uitbetaling van de toeslag Pekelders met een uitkering ontvangen de toeslag automatisch. Inwoners die ook denken recht te hebben op de energietoeslag, kunnen via de website van de gemeente Pekela controleren of dat zo is. Via dezelfde site kan dan ook een aanvraag worden gedaan. Het dringende advies is om dit voor het eind van dit jaar te doen. 

 

Ook schriftelijke aanvraag Mensen die moeite hebben om via de gemeentelijke website de toeslag aan te vragen, kunnen ook een schriftelijke aanvraag doen. Daarover kan contact worden opgenomen met de gemeente. De energieprijzen zijn nog steeds torenhoog. Met name de lagere inkomens zijn hier de dupe van. De energietoeslag is bedoeld om de energierekening te kunnen voldoen. Wethouder Ellen van Klaveren is blij dat nu de temperaturen weer naar beneden gaan er iets gedaan kan worden. ‘Gas en licht is duur, maar ook door de gestegen prijzen van boodschappen en benzine krijgt deze groep Pekelders het flink voor de kiezen. We merken ook dat de mensen het zwaar hebben. Mooi dat we met deze energietoeslag voor iets van verlichting kunnen zorgen.’