Een steuntje in de rug bij de opvoeding? Inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen in De Binding

Op maandag 6 november is er in de bibliotheek in De Binding in Oude Pekela een inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen. Dat is een project voor alle Pekelder gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die - om wat voor reden dan ook - behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun komt dan van een ander gezin uit de buurt.

Hoe werkt Buurtgezinnen?


Sinds 1 september kun je in de gemeente Pekela meedoen aan Buurtgezinnen. In tijden dat alles lijkt tegen te zitten, de problemen zich opstapelen in het gezin en het misschien wel iets te zwaar wordt dan lukt het niet altijd om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf. Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een Pekelder gezin waar jouw zoon(s) of dochter(s) regelmatig welkom zijn, zodat jij een beetje op adem kunt komen. Of gewoon iemand waar je je problemen mee kan delen of even tegen aan kunt praten. 

Eerste gezinnen hebben zich aangemeld

De eerste steun- en hulpgezinnen hebben zich inmiddels gemeld voor Buurtgezinnen. Voor een goede afstemming van vraag en aanbod is het alleen maar beter dat de keuze reuze is. Heb je ook behoefte aan wat hulp binnen je gezin? Zie jij je zelf wel als steunpilaar of wil je er gewoon meer van weten? Tussen 15.30 uur en 17.00 uur kun je op 6 november in de bieb in De Binding bij de mensen van Buurtgezinnen geheel vrijblijvend al je vragen stellen. Kun je maandag niet, dan is er woensdagmiddag 1 november tussen 15.30 en 16.30 uur ook al de mogelijkheid om binnen te lopen.

Voor aanmelding of informatie over Buurtgezinnen kun je ook terecht bij Marije Drok Haak, de coördinator van Buurtgezinnen in Pekela. Haar mailadres is marije@buurtgezinnen.nl. Haar telefoonnummer is 06-22630965. Opgeven voor Buurtgezinnen kan ook via  de landelijke website van Buurtgezinnen (www.buurtgezinnen.nl)