Burgemeester Jaap Kuin en groep 8 CBS de 7-Sprong ontbijten samen

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeet burgemeester Jaap Kuin samen met groep 8 van CBS de 7-Sprong uit Oude Pekela op het gemeentehuis. Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. De burgemeester schuift samen met groep 8 van CBS De 7-Sprong aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij samen met de kinderen wordt gesproken over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Burgemeester Jaap Kuin: “Zien eten, doet eten zeggen ze wel eens. En dat klopt. Elke dag samen gezond starten, dat is belangrijk. Brood, zuivel, fruit, gekocht om de hoek van de straat, daar staan wij als gemeente 100% achter.  

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, samen met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen. 

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool ontbijten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zitten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder kunnen de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker! 

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt, samen met de burgemeester.