Opening beachvolleybalveld Heeresmeer

Maandag 13 juni 2022 heeft wethouder Bé Schollema een beachvolleybalveld bij het Heeresmeer in Nieuwe Pekela geopend. Het beachvolleybalveld is aangelegd met zandsponsoring van de H.H. van der Velde BV. Het idee ontstond vorig jaar mede bij Volleybalvereniging Volop omdat er door Corona niet binnen gesport mocht worden. De opening vond plaats tijdens de jeugdtraining van volleybalvereniging Volop ’69.

Sport en recreatie

Het beachvolleybalveld ligt bij het Heeresmeer, naast de kiosk. Op deze plek komen de onderdelen sport en recreatie samen en zijn er al een aantal faciliteiten aanwezig. Wethouder Bé Schollema: “Mooi om te zien wat er lukt als ondernemers, sportverenigingen en de gemeente de handen ineen slaan en uit de mouwen doen”. Het volleybalnet hangt niet permanent, maar kan door inwoners en verenigingen kosteloos geleend worden via de kiosk.

Open trainingen beachvolleybal

Volop ’69 laat inwoners graag kennismaken met beachvolleybal in Pekela. Daarom verzorgen de trainers van Volop ’69 gratis open trainingen op het nieuwe veld op maandag 20 en 27 juni. De jeugd van 6 tot 14 jaar is welkom van 18.00 tot 19.00 uur, iedereen vanaf 15 jaar (ook volwassenen) zijn welkom van 19.00 tot 20.30 uur.