Iedereen kan energie besparen, dat is ‘zo simpel als wat’

Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe eenvoudig ze energie en daarmee geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat.nl zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

Last van winderigheid? Plaats tochtstrips! En: Hou je klep dicht? Plaats een brievenbusborstel! zijn enkele van de campagne-uitingen die Groningers moeten verleiden om direct actie te ondernemen of naar de website Zosimpelalswat.nl te gaan. Een website vol bespaartips en hulp om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Ook kunt u de boodschap op Radio Noord horen, op posters tegenkomen en online, via Facebook.

Veel tips kosten niks of heel weinig én gratis advies aan huis

Heel veel tips kosten niks, het zit vooral in ‘doen’. De deuren in het huis overal dicht doen, geen bank voor de verwarming en korter douchen bijvoorbeeld. Voor andere tips kost het je eenmalig een kleine investering. Een tochtstrip, led-lamp of kit bijvoorbeeld. Op de site zijn video’s verzameld die stap voor stap uitleggen hoe alles precies kan. Daarnaast biedt ons energieloket gratis hulp bij besparen in de vorm van een energiecoach die bij je thuis komt.