Gratis doortrappen fietsclinics voor 65-plussers in Pekela

Doortrappen Groningen organiseert in samenwerking met de gemeente Pekela gratis fietsclinics voor senioren. Fietsen draagt bij aan een betere gezondheid, zelfredzaamheid en aan meer sociale contacten. De eerste fietsclinic voor senioren vindt plaats op dinsdag 19 april 2022 in en bij MFC de Binding in Oude Pekela. De tweede clinic is op donderdag 21 april in en bij sporthal de Spil in Nieuwe Pekela.

Veiliger op de fiets

Het voorjaar is begonnen, dus we stappen weer meer op de fiets. Maar op de fiets zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Daarom organiseert Doortrappen Groningen in samenwerking met de gemeente Pekela fietsclinics voor 65-plussers. Tijdens deze fietsclinic krijgen deelnemers handige tips en nemen ze deel aan oefeningen waardoor ze nog jarenlang veilig én met plezier kunnen doortrappen.

Programma

Beide fietsclinics starten om 09:15 uur met een kopje koffie en een korte presentatie over Fit en Veilig blijven fietsen. Daarna wordt er in de praktijk met de eigen fiets buiten geoefend. De fietsclinics zijn rond 11.30 uur afgelopen.

Meer informatie en aanmelden

Graag vooraf aanmelden bij Annewil Schreuder, 06 15940705, a.schreuder@pekela.nl of Tekla Scholtens, 06 19608690, tghm.scholtens@gmail.com. Voor eventuele vragen kunt u ook contact opnemen met Annewil of Tekla.