Gemeente Pekela verkoopt grond aan Old Ambt Meubelen

De gemeente Pekela heeft 5600 m2 aan grond verkocht aan Old Ambt Meubelen. Zij gaan zich vestigen aan de zichtlocatie naast de gemeentewerf van Industrieterrein West in Oude Pekela. Old Ambt Meubelen bouwt een productielocatie met opslag en een showroom.

Old ambt Meubelen

Old Ambt Meubelen ontwerpt en ontwikkelt massiefhouten meubelen en leveren deze door heel Nederland, België en Duitsland en heeft ongeveer 15 personen in dienst. Vanwege de groei van Old Ambt Meubelen was een grotere locatie nodig. Op deze nieuwe zichtlocatie in Pekela wil het bedrijf de klant een stukje beleving geven door een glazen pui te plaatsen tussen de showroom en werkplaats om zo te kunnen zien hoe de meubelen gemaakt worden. De nieuwe locatie krijgt dan ook een showroom, met kantoor van 1000m2 en een werkplaats met magazijn van 1800m2. Hier kunnen nieuwe machines geplaatst worden zodat de productiecapaciteit omhoog kan.

Versterken van lokale samenwerkingen

Burgemeester Jaap Kuin van economische zaken: “De verkoop is gestart onder de vorig portefeuillehouder, maar ook ik ben uiteraard erg verheugd dat Old Ambt Meubelen zich vestigt in Pekela. Het is een mooi bedrijf waarbij vakbekwaam personeel mooie producten maakt.”