Fittest voor senioren

Bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn. Dit zijn belangrijke ingrediënten om gezond en fit te blijven. De inwoners van Oude Pekela in de leeftijd van 65 tot en met 85 jaar hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een fittest voor senioren.

Deze fittest wordt op woensdag 6 april 2022 georganiseerd in MFC de Binding en is inmiddels vol. Inwoners uit Nieuwe Pekela in dezelfde leeftijdsgroep worden na de zomervakantie uitgenodigd voor een fittest in de Spil.

Belang voldoende bewegen

Door mee te doen aan de fittest weten inwoners nog beter hoe gezond ze zijn en wat ze zelf kunnen doen om nog fitter te worden. Wethouder Bé Schollema van zorg en welzijn: “Ik ben blij dat we door dit initiatief extra uitvoering kunnen geven aan ons lokale gezondheidsbeleid. Voor inwoners is de fittest een mooie en laagdrempelige opstap naar een beweegactiviteit. Oud-deelnemers aan deze fittest zijn over het algemeen ook echt meer gaan bewegen, hebben meer sociale contacten en ervaren een betere gezondheid.’’

Fittest

De fittest vindt plaats op woensdag 6 april 2022 in de sporthal van MFC de Binding in Oude Pekela. Er wordt getest op spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en reactievermogen. Daarnaast zijn Buurtzorg en de praktijkondersteuner van huisartsenpraktijk het Dokhuis aanwezig voor de bloeddrukmeting. Na afloop van de test vindt er een persoonlijk gesprek plaats met een adviseur. De deelnemers ontvangen hierbij direct informatie over de beweegmogelijkheden in de gemeente Pekela en over een cursus valpreventie. Naast de fittest is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een medewerker van welzijnsorganisatie De Badde.

Meer informatie?

Voor meer informatie over beweegactiviteiten in Pekela of de fittest op 6 april 2022 kunt u contact opnemen met Annewil Schreuder, beleidsmedewerker sport, gezond & cultuur van de gemeente Pekela. Telefonisch via 0597 617555 of per e-mail a.schreuder@pekela.nl.