Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen

Vandaag is het startschot gegeven voor de landelijke rookmeldercampagne. Vanaf 1 juli is het namelijk wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Met de slogan ‘Check - Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Meer tijd om te vluchten

De brandweer ervaart dagelijks het belang van goed werkende rookmelders in woningen. De meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook. Met het ophangen van rookmelders kan je veel ellende voorkomen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Door goede rookmelders in huis op te hangen heb je meer tijd om veilig buiten te komen bij brand, kan je eerder de brandweer bellen en is de kans op het beperken van de schade groter.

Check, koop en plak rookmelders

Weten hoeveel rookmelders jij in huis nodig hebt en waar ze moeten hangen? Check rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet je dan precies hoeveel jij er nodig hebt in jouw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze op. Zo zorg je voor jouw veiligheid èn die van je dierbaren.