Stremming vaarroute Pekelder Hoofddiep

De vaarroute voor toeristische boten van en naar het Pekelder Hoofddiep is helaas dit vaarseizoen gestremd. Van een aantal bruggen is het niet mogelijk of verantwoord om deze te bedienen voor het vaarseizoen. Het vaarseizoen start normaliter per 1 mei.

Onderhoud bruggen

Aan een aantal bruggen in Pekela moet onderhoud worden gepleegd. Zo ondervindt de Eendrachtsklap een technisch defect en is het bij een tweetal bruggen niet verantwoord om deze te bedienen tijdens het vaarseizoen.  

Plan voor herstel

De gemeente Pekela is bezig met een herstelplan voor de bruggen. Naar verwachting kan er dit jaar worden gestart met het groot onderhoud van de bruggen. Al eerder werden de Britanniaklap, de Blijhamsterbrug, de Wedderklap en Van Weringsklap en de brug nabij de Haanswijk aangepakt.

Groot project dat zorgvuldigheid vraagt

Wethouder Jaap van Mannekes: ‘’Er moet groot onderhoud worden uitgevoerd aan een aantal bruggen. Dit vraagt zorgvuldigheid en is een financieel groot project voor de gemeente. Wij streven ernaar om tijdens het vaarseizoen van 2022 weer alle bruggen te kunnen bedienen.