Hoe weet ik of ik met mijn plannen een kans maak op een omgevingsvergunning?

Vraag

Hoe weet ik of ik met mijn plannen een kans maak op een omgevingsvergunning?

Antwoord

Weet u nog niet zeker of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Of vraagt u zich af of u er wel 1 zou kunnen krijgen? Maak een afspraak voor vooroverleg. Tijdens het vooroverleg laat u uw plan zien aan iemand van de gemeente. We kijken naar uw plannen en of de plannen binnen het bestemmingsplan passen.

U kunt ook een conceptaanvraag indienen. Wij controleren dan of uw plannen aan de wettelijke regels voldoen. U krijgt van ons schriftelijke bericht of uw plannen haalbaar zijn en of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Ook hoort u of uw plannen aangepast moeten worden. Voor een conceptaanvraag moet u wel betalen. Het bedrag hangt af van het soort aanvraag. U kunt daarna aan de aanvraag voor een omgevingsvergunning beginnen. Doet u dit na een vooroverleg? Dan krijgt u 20% korting. Vraagt u een omgevingsvergunning aan binnen 1 jaar na de conceptaanvraag? Dan krijgt u de kosten van de conceptaanvraag als korting op de omgevingsvergunning. 

Een conceptaanvraag vraagt u aan via het Omgevingsloket. Stuur zoveel mogelijk informatie mee. Over hoe het nu is en hoe het gaat worden. Bijvoorbeeld tekeningen of plattegronden van het gebied of gebouw, foto’s en een omschrijving.

Er zijn geen regels over hoe snel we moeten reageren. Wel zijn er kosten.

Zie ook deze producten