Medewerker Burgerzaken

De gemeente Pekela is op zoek naar een medewerker Burgerzaken voor 20-24 uur per week

 

De gemeente Pekela is op zoek naar een betrokken en servicegerichte medewerker burgerzaken die het team Dienstverlening komt versterken. Als hét visitekaartje van de gemeente Pekela zet jij je dagelijks in om onze inwoners te helpen met hun persoonlijke zaken.Wij zijn als organisatie en gemeente volop bezig met de toekomst. Dat brengt interessante en complexe vraagstukken met zich mee. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Pekelders zijn trots op hun gemeente en dragen vanuit betrokkenheid bij aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030’, ‘Pekela in beweging’. Doordat de lijnen kort zijn, de besluitvorming snel gaat en er veel ruimte is voor autonomie, is er binnen onze organisatie een gemoedelijke, dynamische sfeer met collega’s die voor elkaar klaarstaan. Als medewerker burgerzaken kom je terecht in een team van 5 personen, waarbij jij met je klantgerichte houding en betrokkenheid het verschil kan maken voor onze burgers, rust weet te bewaren in stressvolle situaties en praktische oplossingen kunt bedenken.

Wat ga je doen? 

Als medewerker burgerzaken bij de gemeente Pekela vervul je een veelzijdige rol! Je bent betrokken bij alle aspecten van de Burgerlijke Stand en de Basisregistratie Personen (BRP). Dit omvat de behandeling van geboorten, huwelijken, echtscheidingen en overlijdens. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor het beoordelen van buitenlandse rechtsfeiten, verzoeken om het Nederlanderschap en het beheer van de bevolkingsadministratie in Nederland, met Pekela als jouw werkgebied. Wanneer er wijzigingen of aanvullingen nodig zijn in de BRP of Burgerlijke Stand, ben jij degene die deze beoordeelt en implementeert. Door de diversiteit van jouw takenpakket, schakel je soepel tussen direct klantcontact en het oplossen van complexe casussen. Bovendien draag je actief bij aan het optimaliseren van onze werkprocessen en ondersteun je bij verkiezingen of andere publieke evenementen.

Wie ben jij?

Jij bent iemand die evenveel waarde hecht aan dienstverlening als wij dat doen. Bovendien ben je bekwaam in nauwkeurig werken en kun je na een korte inwerkperiode zelfstandig aan de slag. Je hebt een sterk gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en gedijt van nature in een teamomgeving. Je beheerst de kunst van effectief communiceren met mensen uit alle lagen van de samenleving en volgt hierbij vooral je intuïtie.

Ook beschik je over:

  • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding, bij voorkeur met relevante ervaring in burgerzaken of administratie;
  • Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot burgerzaken is een pré;
  • Ervaring met het werken met burgerzakensoftware is een pré;
  • Bereidheid om bijscholing en trainingen te volgen om op de hoogte te blijven van veranderingen in de wetgeving.

Wat bieden wij jou?

Binnen de gemeente Pekela hechten wij sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden om in jezelf en in je carrière te blijven investeren. Ook bieden we loopbaanadvies als je daar behoefte aan hebt. Werken voor de gemeente Pekela betekent een dynamische werkplek, met enthousiaste collega’s. Daarnaast is er veel ruimte voor samenwerking met andere afdelingen en een veelzijdige invulling van je functie.

Ook bieden wij jou:

  • Een hybride werkregeling;
  • Salaris in functieschaal 8 met een maximum van €4052 per maand op basis van 36 uur per week;
  • Een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je bruto salaris;
  • Eventueel een passende opleiding of cursus om je kennis bij te spijkeren.

Enthousiast geworden?

Klik dan hier en upload je motivatie en CV uiterlijk vóór 16 oktober 2023. Wil je eerst wat meer informatie over de functie of heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Lisanne Slagter, HR adviseur, via 06-59803272. Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.