Gebruiksmelding evenement in bouwsel

Als u een evenement in een (tijdelijk) bouwwerk (zoals een tent) of op afgesloten terrein (zoals bij een openluchtfestival) organiseert moet u hiervoor mogelijk een gebruiksmelding doen. 

Er geldt een meldingsplicht en gebruiksvoorschriften voor een evenement in een bouwwerk of op een afgesloten terrein. 

U doet een melding als het gaat om een bouwwerk of afgesloten terrein: 

  • Waarin bedrijfsmatig of in het kader van verzorging meer dan 10 mensen kunnen slapen. 

  • Waar meer dan 150 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn. 

  • Waarin verzorging wordt geboden aan meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar of 10 gehandicapte personen (lichamelijk of verstandelijk) (bijvoorbeeld kinderopvang) 

Doe de melding op tijd. In ieder geval 4 weken voor uw activiteit begint. Heeft u al een evenementenvergunning waarin onderstaande is meegenomen? Dan hoeft u niet extra de melding te doen. 

Voorwaarden

Naast een eventuele meldingsplicht zijn er voor elk evenement (ook zonder een tent) standaard gebruiksvoorschriften van toepassing. Hierbij moet u denken aan een maximale hoeveelheid aan brandgevaarlijke stoffen, het gebruik van bakwagens, of de toegankelijkheid van vluchtroutes. Deze gebruiksvoorschriften kunt u vinden in hoofdstuk 5 van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen. 

Aanpak

Ga naar het Omgevingsloket (overheid.nl) en geef aan of je de aanvraag doet als particulier of als ondernemer. Het Omgevingsloket stelt je vervolgens een aantal vragen, op basis waarvan een aanvraagformulier op maat ontstaat. Dit vul je in. Eventuele bijlagen voeg je toe. 

Hoe krijg ik een reactie? 

Doe de melding minimaal 4 weken voordat u het gebouw gaat gebruiken. Als de gebruiksmelding tijdig is gedaan en compleet is, krijg je van ons een ontvangstbevestiging. U kunt het gebouw in gebruik nemen zonder dat u hoeft te wachten op een toestemming.    

Als de melding niet compleet is krijg je een bericht waarin is aangegeven wat er nog moet worden aangeleverd. Doe de aanvraag of melding voor brandveilig gebruik zo snel mogelijk. Dan heeft u nog tijd om iets te veranderen als dat nodig is. 

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.