Sport & bewegen

In de gemeente Pekela zijn veel sportverenigingen actief en worden het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd.

Pekela Actief!

Pekela Actief! is het digitale platform voor sport, cultuur en gezonde leefstijl in de gemeente Pekela. Pekela Actief! is geen organisatie, maar de naam van het platform en ontstaan uit de samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela.

De website Pekela Actief! is de verzamelplaats voor alles wat met actief zijn in Pekela te maken heeft. Op het gebied van sport, bewegen, cultuur, gezonde leefstijl en welzijn. Op de website is bijvoorbeeld informatie te vinden over locaties, activiteiten, actieve verenigingen en organisaties, enzovoorts. De website is in 2022 opgericht en blijft in ontwikkeling.

Pekela Actief!

Sportverenigingen

Bent u op zoek naar een passende sportvereniging, beweeggroep of een andere vorm van bewegen? Neem dan eens een kijkje op de website Pekela Actief!. Hier staat een compleet overzicht van sportverenigingen, beweeggroepen en andere beweegmogelijkheden binnen Pekela. Hier vindt u bijvoorbeeld ook een overzicht van de actieve wandelgroepen in Pekela.

Sportlocaties

In de gemeente Pekela zijn verschillende binnen- en buitensportlocaties. Zoals sporthal de Spil in Nieuwe Pekela, sporthal de Binding in Oude Pekela, twee gymlokalen en verschillende sportparken.

Verhuur sportlocaties

Wilt u eenmalig of op seizoen basis gebruik maken van een sporthal of sportveld in Pekela? Neem dan contact op met de beheerder van de sportlocatie of een medewerker sport van de gemeente.

Jeugdfonds sport en cultuur

Is er thuis onvoldoende geld om contributie voor een sportvereniging of lesgeld voor bijvoorbeeld muziekles te betalen? Dan biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur uitkomst. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt dan namelijk de contributie en/of het lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Kijk voor meer informatie op de pagina Jeugdfonds sport en cultuur. Het aanvragen kan via een intermediair of tussenpersoon. Een overzicht van alle tussenpersonen die de aanvraag voor uw kind(eren) kunnen doen vindt u op de website Pekela Actief!.