Rioolonderhoud en verstoppingen

De eigenaar van een gebouw zorgt voor de aansluiting op het riool. Dit geldt voor de aanleg en het onderhoud daarvan. Heeft u last van stank of een verstopping? Is de weg verzakt vanwege een rioollekkage? Controleer of dit op uw eigen terrein is of daarbuiten. Als het daarbuiten is, meldt u dit bij ons. Problemen op uw eigen grond lost u zelf op. Bent u huurder? Meld het dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand.

Ziet het bedrijf dat u inhuurt, dat de verstopping toch bij de gemeente liggen? Dan krijgt u een brief met een verklaring van hen.

Kosten

Heeft u problemen aan het riool in uw eigen grond? U betaalt dan zelf voor de specialist die het komt repareren. Gaat het om een stuk riool in gemeentegrond? Dan regelen wij de reparatie.

Bijzonderheden

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het riool op de website van Stichting RIONED.

Aanpak

Meld de problemen met het riool. Dit gaat zo:  

  • Vul het formulier online in.
  • Heeft u een foto van de plek? Doe die er dan ook bij.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier.

Melding doen

Of

  • Neem contact met ons op.

Spoedmeldingen buiten kantoortijden

Bel bij gevaarlijke situaties of spoedgevallen buiten kantooruren met 0597 617555.

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.

  • De eigenaar van de woning is verantwoordelijk voor het riool. Bel uw huisbaas. Hij of zij kan uitzoeken waar de verstopping zit. En wie het kan oplossen.

    Lees verder
  • Kijk naar het stuk rioolbuis dat open kan. Dit heet het ontstoppingsstuk. Als u niet weet waar het zit, kunt u dit bij ons navragen. Of u kijkt op de bouwtekeningen. Het ontstoppingsstuk zit altijd op uw eigen grond, vlak bij de erfgrens. Bij woningen meestal ongeveer 50 centimeter vanaf de erfgrens en op ongeveer 80 centimeter diepte. Staat er water in het ontstoppingsstuk? Dan zit de verstopping in het gemeenteriool. Is het droog? Dan zit de verstopping in uw eigen deel van het riool. U moet het dan zelf oplossen.

    Lees verder