Toestemming kabels en leidingen leggen

U wilt kabels en leidingen in grond van de gemeente aanleggen? Dan heeft u onze toestemming nodig.

Voor grotere werkzaamheden heeft u een vergunning nodig.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn onder andere:

  • U bent beheerder van een kabel- of leidingnet. Bent u geen netbeheerder? Als u voor een netbeheerder werkt, kunt u een machtiging vragen aan de netbeheerder.
  • De toestemming geldt ook voor de apparatuur die bij de kabels en leidingen hoort.

Bijzonderheden

Meer weten?

Informatie van het Agentschap Telecom over kabels en leidingen.

Termijn

We beslissen binnen 8 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen. We mogen deze termijn 1 keer verlengen. Meld uw werkzaamheden minimaal 3 werkdagen voordat u begint aan. Bent u klaar? U moet het werk ook weer afmelden.

Aanpak

Laat ons weten dat u plannen heeft om te graven. Dit doet u via het Moor Platform.

Zorg voor:

  • een uittreksel uit het handelsregister van de KvK
  • een goede beschrijving van de soort kabels en leidingen
  • een beschrijving van uw werkzaamheden; moet de weg bijvoorbeeld afgezet worden
  • een tekening of plattegrond van uw plannen
  • een planning
  • de datum en tijdstip

Gaat u graven met een graafmachine? Vergeet dan niet een graafmelding (Klic-melding) bij het Kadaster te doen. Controleer ook op Omgevingsloket Online of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw werkzaamheden.

Bezwaar & beroep

Bent u het niet eens met de beslissing? U kunt bezwaar maken. Dit kan direct bij de gemeente. Doe dit binnen 6 weken nadat u de beslissing heeft ontvangen. Als u het daarna niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift, kunt u in beroep gaan. Dit doet u bij de rechtbank.

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.

  • Is het heel dringend? Bijvoorbeeld omdat het gevaarlijk is om langer te wachten? Dan mag u de werkzaamheden later bij de gemeente melden.

    Lees verder
  • Weet u nog niet zeker of u een omgevingsvergunning of watervergunning nodig heeft? Of vraagt u zich af of u er wel 1 zou kunnen krijgen? Maak een afspraak voor vooroverleg. Tijdens het vooroverleg laat u uw plan zien aan iemand van de gemeente. U kunt dan een “principe-uitspraak” krijgen. Dit betekent dat wij u vertellen of u een vergunning kunt krijgen.

    Het vooroverleg vraagt u aan via Omgevingsloket online of schriftelijk bij ons. Stuur zoveel mogelijk informatie mee. Over hoe het nu is en hoe het gaat worden. Bijvoorbeeld tekeningen of plattegronden van het gebied of gebouw, foto’s en een omschrijving.

    Er zijn geen regels over hoe snel wij zouden moeten reageren, wel zijn er kosten.

    Lees verder