Nieuws

Nieuws uit de gemeente Pekela.

 • Een steuntje in de rug bij de opvoeding? Inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen in De Binding

  01 november 2023

  Op maandag 6 november is er in de bibliotheek in De Binding in Oude Pekela een inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen. Dat is een project voor alle Pekelder gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die - om wat voor reden dan ook - behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun komt dan van een ander gezin uit de buurt.

 • Speciale inloopbijeenkomsten over energietoeslag in De Badde

  25 oktober 2023

  Bij welzijnsstichting De Badde worden de komende maand drie inloopbijeenkomsten gehouden voor mensen die in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag 2023.

 • Wieken van molen De Onrust in Pekela moeten worden vervangen

  24 oktober 2023

  Molen De Onrust in Oude Pekela krijgt een opknapbeurt. De koren- en pelmolen uit 1850 wordt opnieuw geschilderd en de wieken worden vervangen.

 • Betonverharding fietspad Compagniesterwijk Oude Pekela

  24 oktober 2023

  Het fietspad Compagniesterwijk in Oude Pekela wordt voorzien van een beton verharding. Deze week gaat aannemer Ad Nooren de bermen langs het fietspad frezen en de graskanten langs het fietspad schrapen.

 • Leerlingen halen 1.828 euro op voor Water for Life

  19 oktober 2023

  Drinkwater komt hier gewoon uit de kraan, maar dat is niet overal in de wereld zo. Leerlingen van drie scholen in Oude Pekela hebben drie weken lang geld bij elkaar gedronken voor Water for Life. Een stichting die zich inzet om alle mensen in arme wijken in de hele wereld toegang te geven tot schoon drinkwater en toilet.

 • Burgemeester sluit drie drugspanden in Oude Pekela

  16 oktober 2023

  Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft afgelopen week drie drugspanden gesloten in Oude Pekela. Het gaat om woningen aan de Eltjenswijk, Anne Frankstraat en Feiko Clockstraat. De politie ontdekte in de woning aan de Eltjenswijk een voorraad harddrugs en vuurwapenpatronen. Dit pand gaat een half jaar op slot. De huizen aan de Anne Frankstraat en de Feiko Clockstraat zijn drie maanden gesloten wegens hennepteelt. Het vermoeden bestaat dat de ontdekte kwekerijen recent zijn geoogst.

 • Boomplantactie ‘Bomen zijn baas’ van start in de gemeenten Stadskanaal en Pekela - Korting op 15 soorten jonge boompjes

  16 oktober 2023

  Met de actie ‘Bomen zijn baas’ trekken de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Landschapsbeheer Groningen de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. De gemeenten Stadskanaal en Pekela ondersteunen de actie omdat bomen een belangrijke bijdrage leveren aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving voor mens en dier.

 • Opnieuw energietoeslag voor inkomens op of net boven sociaal minimum

  16 oktober 2023

  Goed nieuws voor de inwoners van Pekela met een kleine beurs. De gemeente gaat nog deze week de eerste energietoeslagen uitkeren voor zelfstandige huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Hiermee wordt een deel van de energierekening gecompenseerd. De toeslag is 1300 euro (netto) per huishouden en is door het Kabinet beschikbaar gesteld. In de Pekela’s komen ruim 900 huishoudens in aanmerking.

 • Financieel gezond Pekela trekt de portemonnee voor investeringen

  16 oktober 2023

  De gemeente Pekela staat er voor het komend jaar financieel goed op. Dat blijkt uit de begroting voor 2024. Ook voor het jaar erna ziet de financiële situatie er rooskleurig uit.

  Zo zijn de algemene reserves met 9 miljoen euro gevuld en zit er 7,5 miljoen euro in het ontwikkelingsfonds. Tegelijkertijd worstelt Pekela met de toenemende incidentele bijdragen van het rijk. Omdat er weinig structuur zit in de geldstroom uit Den Haag valt het ook moeilijk te begroten voor de gemeente.

 • Informatieavond AED's en burgerhulpverlening in Pekela

  12 oktober 2023

  Wist u dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Want door direct te starten met reanimeren en een AED in te zetten, kunt u levens redden. Op diverse locaties in de gemeente Pekela zijn al AED’s aanwezig, maar nog niet overal voldoende. We willen graag een dekkend AED-netwerk realiseren – de zogenaamde 6-minutenzones – en we vinden het fijn als u hierover meedenkt. Daarnaast willen we ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners opbouwen. Alleen AED’s redden namelijk geen levens, daarvoor zijn ook inwoners nodig die weten hoe ze moeten reanimeren en een AED moeten bedienen.