Nieuws

 • Pekela zoekt leden voor Adviesraad Sociaal Domein

  16 mei 2024

  De gemeente Pekela zoekt enthousiaste mensen met goede ideeën over hoe we de gemeente een sociaal gezicht kunnen geven. Vanaf vandaag kunnen Pekelders zich aanmelden voor een nieuwe Adviesraad Sociaal Domein.

 • Openingstijden gemeentehuis en afvalbrengstation tijdens de komende feestdagen

  25 april 2024

  Het gemeentehuis is vanwege de komende feestdagen tijdens de volgende dagen gesloten:

 • Oproep: Gooi geen textiel bij restafval

  03 april 2024 Kledingcontainer

  Kledinginzamelaar Sympany en Gemeente Pekela roepen op om in 2024 geen kleding of textiel meer bij het restafval te gooien. In 2023 is zo’n 66.000 kilo textiel via de textielcontainers opgehaald in Pekela. Tegelijkertijd werd ongeveer eenzelfde hoeveelheid textiel onnodig weggegooid in de gewone afvalcontainer.

 • Herinneringen aan de Ro-d-Ys vallen in de prijzen

  03 april 2024

  Als 13-jarig jongetje als eerste Just Fancy horen en zien op de boerderij van Bennie Groen, de herinnering aan optredens bij oom Geert Begeman, een latere ontmoeting met Harry Rijnbergen, als toeschouwer bij de comeback op de Sixties in Veendam in de jaren 80, de bezoekjes aan bar-dancing Just Fancy van Joop Hulzebos en het naspelen van de muziek van de Ro-d-Ys. Een greep uit de verhalen die de gemeente kreeg toegestuurd naar aanleiding van de prijsvraag waarin mensen hun verhaal over de Ro-d-Ys konden insturen.

 • Gemeentehuis gesloten tweede paasdag

  28 maart 2024

  Maandag 1 april (tweede paasdag) is het gemeentehuis gesloten. Vanaf dinsdag 2 april staan we weer voor je klaar.