Nieuws RSS icoon

Nieuws uit de gemeente Pekela.

 • Raadsvergaderingen live volgen

  23 maart 2021

  De raadsvergaderingen van de gemeente Pekela zijn live te volgen via de radio of een livestream.

 • Gezonde leefomgeving centraal in Lokaal Preventieakkoord Pekela

  19 april 2021

  De gemeente Pekela gaat aan de slag met een Lokaal Preventieakkoord. Het Lokaal Preventieakkoord heeft als doel om de gezonde leefomgeving in Pekela te bevorderen. In het Lokaal Preventieakkoord worden afspraken tussen private en publieke partijen vastgelegd op de thema’s roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

 • Bericht van burgemeester Jaap Kuin over hoog besmettingsaantal in Pekela

  14 april 2021

  Burgemeester Jaap Kuin wil in een bericht naar alle inwoners aangeven dat hij zich zorgen maakt over het hoge besmettingsaantal in Pekela en roept alle Pekelders op om zich aan de maatregelen te houden en zich, wanneer hij/zij de kans heeft, zich te laten vaccineren.

 • Gewijzigde huisvuilinzameling in april en mei

  29 maart 2021

  In de maanden april en mei zijn er een aantal feestdagen. Tijdens deze feestdagen wordt het huisvuil op een andere dag opgehaald dan u gewend bent. Wilt u de container om 07:00 uur aanbieden?

 • Stremming vaarroute Pekelder Hoofddiep

  29 maart 2021

  De vaarroute voor toeristische boten van en naar het Pekelder Hoofddiep is helaas dit vaarseizoen gestremd. Van een aantal bruggen is het niet mogelijk of verantwoord om deze te bedienen voor het vaarseizoen. Het vaarseizoen start normaliter per 1 mei 2021.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  23 maart 2021

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur.

 • Webinar Regionale Energiestrategie Groningen

  23 maart 2021

  In Groningen werken de provincie, gemeenten en waterschappen, net als andere energieregio’s in Nederland, aan een Regionale Energiestrategie (RES). Op donderdag 25 maart 2021 is er van 20:00 tot 21:15 uur een online webinar over de Regionale Energiestrategie Groningen.