Meldpunt Toeslagenaffaire

Door de problemen met de kinderopvangtoeslag zijn veel ouders getroffen. Ook in de gemeente Pekela. Ouders die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen, worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd genoeg.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Voor die ouders heeft staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, aan gemeenten gevraagd om hulp te bieden. De gemeente Pekela heeft voor gedupeerde ouders in Pekela een centraal meldpunt ingesteld waar ouders zich kunnen melden.

Hulp aan ouders

In de gesprekken wijst de Belastingdienst ouders op de aanvullende hulp van de gemeente. Wanneer ouders dat willen, kunnen deze ouders direct in contact worden gebracht met het juiste contactpersoon van de gemeente. Volgens een inschatting van de Belastingdienst zijn twee gezinnen in Pekela gedupeerd. De Belastingdienst mag vanwege privacyregels niet zeggen om welke gezinnen het gaat. De gemeente kan deze gezinnen daarom niet rechtstreeks benaderen.

Meldpunt inwoners Pekela

Woont u in de gemeente Pekela en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in financiële problemen geraakt? Neem dan contact op met gemeente Pekela via telefoonnummer 0597 617555 of stuur een e-mail naar info@pekela.nl. Geef hierbij uw naam en e-mailadres of telefoonnummer door. Wij nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op.