Openbare verlichting Oude Pekela vanavond hersteld na schade aan elektriciteitsnetwerk

Vrijdagochtend 26 januari 2024 hebben dieven koper gestolen uit een transformatorhuisje in Oude Pekela. Daardoor is een grote spanning op het elektriciteitsnetwerk ontstaan met veel schade tot gevolg.

Het gaat om het gebied met de volgende straten:
Burgemeester Van Bakkeneslaan, Burgemeester Borgesiuslaan, Apollostraat, Titanstraat, Meidoornstraat, Gouden Regenstraat, Acaciastraat, Parklaan, Burgemeester Snaterlaan en Burgemeester Huisingalaan.

Dit is natuurlijk erg vervelend voor de inwoners. Pekelders die schade hebben kunnen bij Enexis online via https://www.enexis.nl/service-en-contact/schade-melden/type-schade een schadeformulier invullen waarna Enexis contact met hen opneemt.

Momenteel heeft de stroomvoorziening de hoogste prioriteit en het herstellen van de daarbij horende openbare verlichting. De verwachting is dat deze vanavond weer werkt. Het is mogelijk dat nog niet alle straatverlichting het weer doet in verband met defecte lampen. U kunt dit melden via info@pekela.nl. Vermeld hierbij uw straatnaam en het nummer van de lantaarnpaal.