Open Monumentendag

Dit item is verlopen op 02-10-2017.

Op zaterdag 9 september 2017 openen 13 monumenten in Veendam en Pekela tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Boeren, burgers en buitenlui

Net als voorgaande jaren werken de gemeenten Veendam en Pekela samen om zo een nóg uitgebreider aanbod te kunnen presenteren. Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Tijdens Open Monumentendag kan een bezoek worden gebracht aan de voormalige strokartonfabriek Free & Co, de Wedderwegkerk, de Rooms-Katholieke Kerk St. Willibrordus, Molen De Onrust en Het Kapiteinshuis, Nieuwe Pekela (gereduceerd tarief: €1,00).

Jaarmarkt Pekela

In Oude Pekela vindt op zaterdag 9 september 2017 ook de Jaarmarkt plaats: een braderie met verschillende festiviteiten. Molen De Onrust en de Hervormde Kerk in Oude Pekela liggen direct naast het terrein van de Jaarmarkt. Om die reden kan het vinden van een parkeerplek lastiger zijn dan normaal. Daarnaast zijn er wegafsluitingen: omleidingsroutes worden aangegeven. Houd hier rekening mee bij het plannen van een bezoek.

Programmaboekje

Bent u benieuwd naar de opengestelde monumenten in Veendam en Pekela? Ze staan allemaal in een programmaboekje. Exemplaren van dit boekje zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle opengestelde monumenten.