MijnOverheid

De gemeente Pekela is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid.

Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich aan bij de Berichtenbox, waardoor u post van de overheid digitaal kunt ontvangen.

Sinds 2017 is de gemeente Pekela gestart met het versturen van digitale post via de Berichtenbox van MijnOverheid.  De aanslagbiljetten worden vanaf 2017 voortaan digitaal verzonden via de berichtenbox naar inwoners die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke digitale  brievenbus, waarin u de post van de overheid digitaal kan ontvangen. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD. U kunt ook een e-mailadres opgeven bij uw account op MijnOverheid, dan ontvangt u automatisch een mail wanneer post voor u klaar staat.

Aanslagbiljetten digitaal vanaf 2017

Vanaf 2017 is de gemeente Pekela gestart met het sturen van de aanslag gemeentelijke belastingen via de Berichtenbox van MijnOverheid naar inwoners die zijn aangemeld bij MijnOverheid. U ontvangt het aanslagbiljet voortaan digitaal in uw Berichtenbox wanneer u dit in uw account heeft aangegeven. Alleen het aanslagbiljet wordt digitaal verstuurd. Eventuele betalingsherinneringen ontvangt u per post.

Bent u al aangemeld bij MijnOverheid?

Bent u al aangemeld bij MijnOverheid en heeft u aangegeven dat u digitaal post van de gemeente Pekela wilt ontvangen? Dan ontvangt u voortaan de aanslag gemeentelijke belastingen digitaal in uw Berichtenbox. Wanneer u zich voor 10 januari 2018 aanmeldt, dan ontvangt u de aanslag van 2018 digitaal. Doet u dat na 10 januari 2018, dan kan het zijn dat we de bestanden al verwerkt hebben en u de aanslag van 2018 per post ontvangt.

Bent u nog niet aangemeld bij MijnOverheid?

Wanneer u nog niet bent aangemeld bij MijnOverheid, dan verandert er niets voor u. U ontvangt het aanslagbiljet gewoon per post.

Hoe weet u wanneer uw aanslagbiljet in de Berichtenbox staat?

Wanneer u bent aangemeld bij MijnOverheid en uw e-mailadres hierbij heeft opgegeven, ontvangt u automatisch een e-mail wanneer uw digitale aanslag klaar staat in uw Berichtenbox. Heeft u nog geen e-mailadres opgegeven op MijnOverheid? Dan kunt u dit alsnog instellen op uw account van MijnOverheid.

Hoe kunt u zich aanmelden bij MijnOverheid?

Bent u niet aangemeld bij MijnOverheid, maar wilt u wel gebruik maken van de Berichtenbox? Dan kunt u uw account op MijnOverheid in vier stappen activeren. U heeft hier alleen een DigiD voor nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan aan op: www.digid.nl/aanvragen. Nadat uw account is geactiveerd kunt u direct gebruik maken van de Berichtenbox.

Bent u bewindvoerder of budgetbeheerder?

Heeft u een verzoek gedaan om de belastingaanslag van uw cliënt te ontvangen? En heeft uw cliënt zich aangemeld bij MijnOverheid? Dan wordt de belastingaanslag digitaal verstuurd naar de Berichtenbox van uw cliënt. Dit kan alleen door de cliënt zelf worden gewijzigd, door dit aan te passen in zijn of haar account van MijnOverheid.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over MijnOverheid op www.mijnoverheid.nl

Bekijk hier de folder