Berichtenbox

Vanaf 1 november 2016 is de gemeente Pekela aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich aan bij de Berichtenbox, waardoor u post van de overheid digitaal kunt ontvangen. Door aan te sluiten op de Berichtenbox wil de gemeente de digitale dienstverlening naar inwoners vergroten. Hiermee kan de gemeente sneller, efficiĆ«nter en duurzamer communiceren. Vanaf 2017 gaat de gemeente Pekela starten met het versturen van digitale post via de Berichtenbox van MijnOverheid.

De aanslagbiljetten worden digitaal verzonden via de berichtenbox naar inwoners die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke digitale brievenbus, waarin u de post van de overheid digitaal kan ontvangen. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD. U kunt ook een e-mailadres opgeven bij uw account op MijnOverheid, dan ontvangt u automatisch een mail wanneer post voor u klaar staat.

Aanslagbiljetten digitaal vanaf 2017

Vanaf 2017 gaat de gemeente Pekela starten met het sturen van de aanslag gemeentelijke belastingen via de Berichtenbox van MijnOverheid naar inwoners die zijn aangemeld bij MijnOverheid. Hierbij wordt alleen het aanslagbiljet digitaal verstuurd. Eventuele betalingsherinneringen ontvangt u per post.

Bent u al aangemeld bij MijnOverheid?

Bent u al aangemeld bij MijnOverheid en heeft u aangegeven dat u digitaal post van de gemeente Pekela wilt ontvangen? Dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen digitaal in uw Berichtenbox. Wanneer u zich voor 10 januari 2017 aanmeldt, dan ontvangt u de aanslag van 2017 digitaal. Doet u dat na 10 januari 2017, dan kan het zijn dat we de bestanden al verwerkt hebben en u de aanslag van 2017 per post ontvangt.

Bent u nog niet aangemeld bij MijnOverheid?

Wanneer u nog niet bent aangemeld bij MijnOverheid, dan verandert er niets voor u. U ontvangt het aanslagbiljet gewoon per post. 

Hoe weet u wanneer uw aanslagbiljet in de Berichtenbox staat?

Wanneer u bent aangemeld bij MijnOverheid en uw e-mailadres hierbij heeft opgegeven, ontvangt u automatisch een e-mail wanneer uw digitale aanslag klaar staat in uw Berichtenbox. Heeft u nog geen e-mailadres opgegeven op MijnOverheid? Dan kunt u dit alsnog instellen op uw account van MijnOverheid.

Omdat de gemeente in 2017 voor het eerst gaat starten met het digitaal verzenden van de aanslagbiljetten, ontvangt u bij het verzenden van de aanslagen in 2017 ook eenmalig een herinneringsbrief per post. Met deze brief wordt u erop geattendeerd dat uw aanslagbiljet voortaan digitaal beschikbaar is in uw eigen Berichtenbox.

Hoe kunt u zich aanmelden bij MijnOverheid?

Bent u nog niet aangemeld bij MijnOverheid, maar wilt u wel gebruik maken van de Berichtenbox? Dan kunt u uw account op MijnOverheid in vier stappen activeren. U heeft hier alleen een DigiD voor nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op: www.digid.nl/aanvragen. Nadat uw account is geactiveerd kunt u direct gebruik maken van de Berichtenbox.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over MijnOverheid op www.mijnoverheid.nl

Bekijk hier de folder