Plaatsing ondergrondse containers Champ Clark

Dit item is verlopen op 27-08-2017.

De gemeente Pekela heeft ondergrondse afvalverzamelcontainers voor restafval en PMD aan de Champ Clark in Nieuwe Pekela geplaatst. Het afval werd aangeboden in minicontainers. Op woensdag 26 juli 2017 zijn de ondergrondse containers officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Jaap van Mannekes.

Besluit

De gemeente Pekela heeft het besluit genomen nadat verschillende bewoners van Champ Clark hebben aangegeven niet de mogelijkheid te hebben om de vier containers bij huis te plaatsen. Wethouder Jaap van Mannekes: “Wij vinden het belangrijk dat we afval aan de bron scheiden. De bewoners van Champ Clark hebben niet tot nauwelijks ruimte voor vier containers. We hebben gekeken naar een maatwerkoplossing. Die hebben we gevonden door het plaatsen van ondergrondse afvalverzamelcontainers.”

Herinrichting

Met de plaatsing van de ondergrondse containers wordt de herinrichting van Champ Clark afgesloten. Samen met bewoners en Acantus heeft de gemeente het plan hiervoor gemaakt. In april en mei 2017 is het middenterrein van Champ Clark aangepakt. Er zijn onder andere acht parkeervakken aangelegd. Tegelijkertijd is er een trottoir aangelegd langs de Meidoornlaan.