Brandweer

Brandweer Menterwolde, Pekela, Veendam (MPV)

De brandweer van Pekela werkt samen met de gemeenten Menterwolde en Veendam.

Wat kunt u van de brandweer verwachten?

Vrijwel iedere gemeente in Nederland heeft een eigen brandweerkorps. Deze gemeentelijke brandweerkorpsen werken samen in regio’s. Op deze manier kunnen we efficiënter handelen bij grote incidenten en rampen, en snel beschikken over voldoende mensen en middelen.

De brandweer is het meest bekend om het blussen van branden. We doen echter veel meer. We hebben bijvoorbeeld een coördinerende rol bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ook geven we advies over het voorkomen van brandonveilige situaties. Samen met andere hulporganisaties waken we over uw veiligheid.

We zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting. We proberen incidenten te voorkomen, maar als het mis gaat kunt u op ons rekenen.

Brandweer Menterwolde, Pekela, Veendam (MPV) bestaat uit 4'brandweerposten:

Post Nieuwe Pekela

Pekelwerk 8
9663 RC Nieuwe Pekela

Post Oude Pekela

Burgemeester Snaterlaan 42
9665 HR Oude Pekela

Post Veendam

Langeleegte 2
9641 GN Veendam

Post Zuidbroek

Europaweg 6
9363 AE Zuidbroek

Brandweer MPV staat onder verantwoordelijkheid van commandant J.J. Hulzebos.

Informatie

U kunt de brandweer bereiken via het algemeen nummer van de Veiligheidsregio Groningen, t. 088 162 5000.

Voor informatie op het gebied van brandpreventie, advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen kunt u contact opnemen met de afdeling risicobeheersing, t. 0598 658888.

Voor algemene informatie of informatie met betrekking tot brandveiligheid kunt u de website www.brandweer.nl raadplegen.

Uitrukoverzicht