Administratief medewerker Leerlingenvervoer en backoffice sociaal

Wij zoeken voor de gemeente Pekela een Administratief medewerker Leerlingenvervoer en backoffice sociaal voor 32-36 uur per week.

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als hart door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur. Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Graag komen we in gesprek met belangstellenden voor de functie:

Administratief medewerker Leerlingenvervoer en backoffice sociaal - 32 - 36 uur per week

Wat ga je bij ons doen?
Je werkt samen met je collega’s van het sociaal team en bent eerste aanspreekpunt voor het organiseren van het leerlingenvervoer in onze gemeente. Je hebt een regisserende rol, je neemt verzoeken voor leerlingenvervoer aan en behandelt deze. Je voert verkennende gesprekken met ouders / verzorgers. Je beoordeelt de aanvragen en verstuurt de beschikkingen. Je draagt actief bij aan het verbeteren van procedures en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. In de drukke periode krijg je extra ondersteuning van je collega’s. Daar buiten ondersteun je in de backoffice van Jeugd en WMO. Je verzorgt de aan- en afmeldingen, de beschikkingen en behandelt declaraties. Je stelt rapportages op en voert berekeningen uit. Zo houden we zicht op hetgeen we als gemeente ten aanzien van deze wetgebieden voor onze inwoners betekenen.

Wie zoeken wij?
Je bent een teamspeler die met een opbouwende houding de vraag van onze inwoners kan vertalen naar een oplossing. Je bent klantvriendelijk en weet je rust te bewaren op momenten van hectiek. Je zoekt dan tijdig ondersteuning bij je collega’s. Je hebt gevoel voor de lokale context en verschillende doelgroepen. Je bent daarnaast administratief goed onderlegd. Je kunt accepteren dat het werk nooit af is en toch orde houden en prioriteiten stellen.

Wat breng jij mee?
Voor de functie is minimaal een afgeronde mbo-opleiding administratie of soortgelijk vereist. Je hebt administratieve ervaring met verwerken van informatie met betrekking tot zorg in de breedste zin van het woord. Je hebt ervaring met het voeren van klant-gesprekken aan de telefoon en je kunt door middel van motiverende gespreksvoering de hulpvraag verhelderen. Liefst heb je enige kennis hebt van relevante wet- en regelgeving of kun je die snel eigen maken. De gemeente Pekela heeft een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze collega’s verwachten dat men flexibel is met betrekking tot de invulling van het takenpakket. De inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen.

Wat bieden wij?
Een compacte en wendbare ambtelijke organisatie. De lijnen met collega’s en het college zijn kort. Je weet al heel snel met wie je werkt en voor wie je werkt. Je maakt onderdeel uit van het Team Sociaal (ca. 30 collega’s) dat werkt voor de gehele breedte van het Sociaal Domein inclusief OOV. Het team bestaat zowel uit collega’s voor beleid, uitvoering en administratie, maar voor iedereen geldt dat onderlinge samenwerking vanzelfsprekend is. Naast een fijne, hands-on werkomgeving bieden wij een structurele functie, een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget van 17,05% geldt, afhankelijk van ervaring, een salaris van maximaal € 3.301,- bruto per maand (schaal 7). Voor minder ervaren kandidaten kan in het eerste jaar de aanloopschaal 6 van toepassing zijn. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Zoals het volgen van vakgerichte opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaan advies als je daar behoefte aan hebt.

Enthousiast geworden?
Klik dan HIER en upload je motivatie en CV uiterlijk zondag 4 december 2022. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met mevrouw J. Wilms. Zij is bereikbaar op 06-5209 8297. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Cees van Houten (HR adviseur a.i.) op 06-2318 0947. De eerste selectiegesprekken staan gepland op 7 en 8 december 2022. Deze vacature is opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.