Strategisch communicatieadviseur

De gemeente Pekela is op zoek naar een strategisch communicatieadviseur voor 32-36 uur per week

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als hart door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur. Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Graag komen we in gesprek met belangstellenden voor de functie:

Strategisch communicatieadviseur

(32-36 uur per week)

Wat ga je bij ons doen?
We zetten als gemeente bewust en actief in op betrokkenheid met en zichtbaarheid voor onze inwoners. Transparantie en laagdrempeligheid vinden wij belangrijk. We nemen onze inwoners mee in het vormen en uitvoeren van beleid en zetten in op participatie. Goede communicatie is daarin een belangrijke schakel. We vragen jou de tactische en strategische lijn binnen communicatie met elkaar te verbinden. Je adviseert de bestuurders op het gebied van communicatie en voert het woord namens de gemeente richting de media. Jouw politiek-bestuurlijke sensitiviteit zet je hierbij in. Daarnaast heb je ervaring met crisiscommunicatie. Je bent proactief betrokken bij projecten, je neemt collega’s mee in de wereld van communicatie. Je stelt communicatieplannen op en werkt mee aan de realisatie daarvan. Een kleine organisatie vraagt om het oppakken van werkzaamheden op een uiteenlopend niveau.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een eigen visie op gemeentelijk communicatiebeleid.
  • Je bent toegankelijk en voelt je betrokken bij onze gemeente en haar inwoners.
  • Je hebt naast de strategische blik ook een hands-on mentaliteit.
  • Je hebt laten zien dat je het strategisch niveau aankunt en met de (spreekwoordelijke) hectiek kunt omgaan.
  • Je bezit behoorlijk wat politieke sensitiviteit.
  • Jouw basishouding is kritisch en duidelijk, maar altijd dienstverlenend.
  • Een flinke dosis (Groningse) humor weet je te benutten voor draagvlak voor het beleid.
  • Natuurlijk is ervaring onmisbaar. Je hebt meerdere jaren in een gemeentelijke organisatie je aanleg voor het vak bewezen.

Wat bieden wij?
Het team communicatie kent naast jou een ervaren adviseur op tactisch operationeel niveau. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de gehele communicatie. Jullie vervangen elkaar wanneer nodig. De organisatie bestaat uit ruim 70 collega’s. Daarbij is er een korte lijn met de bestuursadviseur, zij heeft een communicatieachtergrond. Belangrijk is te weten dat je deel uitmaakt van de crisisorganisatie binnen de Veiligheidsregio. Wij bieden een structurele functie met ruime ontwikkelingsmogelijkheden in een overzichtelijke en professionele organisatie met korte communicatielijnen. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Ook bieden we loopbaanadvies als je daar behoefte aan hebt. Het salaris voor deze functie is, afhankelijk van ervaring, maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10, CAO Gemeente). Daarnaast kennen we een individueel keuzebudget van 17,05% dat flexibel te benutten is.

Verdere informatie
De gemeente Pekela is een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze medewerkers en dus ook van jou verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen. Voor belangrijke onderdelen van de bedrijfsvoering hebben wij een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Veendam.

Enthousiast geworden? Klik dan HIER en upload je motivatie en CV uiterlijk zondag 26 maart 2023. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alyda Molenaar, Manager Dienstverlening. Zij is bereikbaar via 06-5989 5431. Met vragen over de procedure kun je terecht bij Cees van Houten (HR adviseur a.i.). Hij is bereikbaar via 06-2318 0947. De (eerste) selectiegesprekken staan gepland op donderdag 30 maart 2023.

Deze vacature is opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.