Senior Communicatieadviseur

Wij zoeken voor de gemeente Pekela een senior communicatieadviseur.

Ben jij een betrokken en ervaren communicatieprofessional die past in een cultuur van ‘samen de schouders eronder’ ?

Dan maken we graag kennis met je voor de functie van:

Senior Communicatieadviseur

(24-36 uur per week)

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als een lint door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur. Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid. 

Wat ga je bij ons doen?
We zetten als gemeente bewust en actief in op betrokkenheid met en zichtbaarheid voor onze inwoners. Transparantie en laagdrempeligheid vinden wij belangrijk. We nemen onze inwoners mee in het vormen en uitvoeren van beleid en zetten in op participatie. Goede communicatie is dus essentieel en we vragen jou daarin het voortouw te nemen. Je adviseert bestuur, management en beleidsafdelingen op jouw vakgebied en voert het woord namens de gemeente richting de media. Daarnaast heb je en rol bij crisiscommunicatie. 

Wie zoeken wij?
Je hebt een eigen visie op gemeentelijk communicatiebeleid. Je bent toegankelijk en voelt je betrokken bij onze gemeente en haar inwoners. Ervaring is belangrijk; jouw talent voor dit vak heb je ruimschoots bewezen en je bent nu toe aan een volgende stap. Je hebt laten zien dat je met de (spreekwoordelijke) hectiek kunt omgaan. Je voelt het ‘politieke spel’ goed aan. Jouw basishouding is kritisch en duidelijk, maar altijd dienstverlenend. Een flinke dosis (Groningse) humor weet je te benutten voor draagvlak voor het beleid.

Wat bieden wij?
Het team communicatie kent naast jou een ervaren adviseur op tactisch operationeel niveau. De organisatie bestaat uit ruim 80 collega’s. Er is een korte lijn met de bestuursadviseur. Belangrijk is te weten dat je deel uitmaakt van de crisisorganisatie binnen de Veiligheidsregio. Wij bieden een structurele functie met ruime ontwikkelingskansen in een overzichtelijke en professionele organisatie met korte communicatielijnen. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Ook bieden we loopbaanadvies als je daar behoefte aan hebt. Het salaris voor deze functie is, afhankelijk van ervaring, maximaal € 5.009,- bruto per maand (functieschaal 10, Cao Gemeente). Daarnaast kennen we een individueel keuzebudget van 17,05% dat flexibel te benutten is. 

Verdere informatie
De gemeente Pekela is een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze medewerkers en dus ook van jou verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen. 

Enthousiast geworden?
Neem dan contact op met Cees van Houten (HR adviseur a.i.). Hij is bereikbaar via 06-2318 0947.