HR Adviseur

Wij zoeken voor de gemeente Pekela een HR adviseur.

Ben jij een talentvolle HR generalist, die met visie en ambitie wil mee werken aan de doorontwikkeling van onze organisatie?

Dan willen we graag met jou in gesprek voor de functie van: 

HR Adviseur

(32-36 uur)

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als hart door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur.  Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Wat ga je bij ons doen?
Onze ambtelijke organisatie is klein en daarbij volop in ontwikkeling. Dus loopt een breed scala aan P&O vraagstukken via jouw bureau, van tactisch/operationeel tot strategisch niveau. Je adviseert bestuur en management over te ontwikkelen beleid en stuurt de implementatie ervan aan. Wat daarbij helpt is dat de lijnen kort zijn, de sfeer informeel en de cultuur er een is van ‘samen de schouders eronder’. Actueel is de afbouw van de samenwerking met buurgemeente Veendam (ontvlechting) in wat voorheen de Kompanjie heette.

Wie zoeken wij?
Je krijgt energie van een dynamische werkomgeving waarin de lijnen kort zijn en de sfeer informeel en professioneel. Je past in een organisatie met een duidelijke focus op verbetering en ontwikkeling, waarin de veranderbereidheid groot is, maar waar ook nog veel te doen is. In jouw aanpak ben je proactief en begrijp je dat het dagelijkse operationele handelen gestuurd wordt door strategische keuzes. Je hebt in dit vak meerdere jaren ervaring en je talent voor het vak ruimschoots bewezen, je beschikt over een HBO/Academisch werk- en denkniveau. Je bent vertrouwd met het brede scala aan HR vraagstukken binnen een bestuurlijke organisatie. Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen en weet met kritische vraagstelling snel tot de kern te komen. 

Wat bieden wij?
Wij bieden een structurele functie met goede ontwikkelingsmogelijkheden in een professionele organisatie met korte communicatielijnen. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden. Ook bieden we loopbaan advies als je daar behoefte aan hebt. Het salaris voor deze functie is, afhankelijk van ervaring, maximaal € 5.009,- bruto per maand (functieschaal 10). Daarnaast kennen we een individueel keuzebudget van 17,05% dat flexibel in te zetten is. 

Verdere informatie
De gemeente Pekela heeft een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze medewerkers en dus ook van jou verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen. Voor enkele onderdelen van de bedrijfsvoering hebben wij nog een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Veendam. 

Enthousiast geworden?
Neem dan contact op met Cees van Houten (HR adviseur a.i.). Hij is bereikbaar via 06-2318 0947.