Adviseur Openbare ruimte / civiele techniek

Wij zoeken voor de gemeente Pekela een adviseur Openbare ruimte / civiele techniek voor 32-36 uur per week

Ben jij de civiel ‘techneut’ die met brede blik meedenkt over de beste oplossingen voor een goede dienstverlening aan onze inwoners, bedrijven en organisaties? Krijg je energie en werkplezier van een omgeving waarin vrijwel geen dag loopt zoals verwacht?
Dan maken we graag kennis met je voor de functie van:

Adviseur Openbare ruimte / civiele techniek

(32-36 uur per week)

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als een lint door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie ‘2022-2030, ‘Pekela in beweging’. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur.  Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. 
De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Wat ga je bij ons doen?
De gemeente Pekela staat voor grote uitdagingen. Eén daarvan is om ons openbaar gebied in een zo optimaal mogelijke staat te brengen en te houden. Het betreft vooral bestaand openbaar gebied met uitdagingen in het beheer en in mindere mate nieuwe ontwikkelingen. Je gaat aan de slag met de verschillende civieltechnische projecten binnen ons team Fysiek. Dit team kent een hoge dynamiek in zowel grijs, groen als het blauw. We steken veel energie in goede communicatietrajecten met bewoners en uitvoerende partijen.

Je werkt mee aan alle fasen van civieltechnische projecten. Dit varieert van kleine wegaanpassingen tot grote reconstructies, groot onderhoud, herinrichtingen, nieuwbouwprojecten en de aanleg van glasvezel. Je neemt deel aan het projectteam Pekelderdiep dat zich buigt over de bruggen in Pekela en het herstel van de bevaarbaarheid ervan.

Wie zoeken wij?
Je aanleg en voorliefde voor je vak heb je in een vergelijkbare functie ruimschoots bewezen. Dat mag ook in een ‘aanloop’ functie zijn. Je hebt ervaring met de voorbereiding van civieltechnische projecten in de openbare ruimte. Je hebt een zelfstandige en flexibele werkhouding, gericht op samenwerking met collega's en externe partijen. Het is een pré als je bekend bent met de gemeentelijke organisatie.

In een kleine organisatie en zeker ook in het vakgebied civiel hebben we een brede blik en denken we actief mee over de beste oplossingen en een goede dienstverlening aan onze inwoners, bedrijven en organisaties. Daarbij ligt de focus op kwaliteit, maar ook op kostenbewust werken. Het bouwen aan de gemeente Pekela vraagt ook om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, ambitie en professionaliteit, dan pas je bij ons. We bieden je alle kansen om je breed te ontwikkelen. Daarbij ben je creatief en zie je mogelijkheden in plaats van belemmeringen. 

Wat bieden wij?
Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Ook bieden we loopbaan advies als je daar behoefte aan hebt. Wij hebben een structurele fulltime functie die wij liefst direct met een nieuwe collega invullen. Het salaris bedraagt maximaal € 4.537,- bruto per maand (functieschaal 9, aanloopschaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur en verhoogd met 17,05% Individueel Keuze Budget. De gemeente Pekela is een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze medewerkers en dus ook van jou verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen.

Enthousiast geworden? 
Deze vacature staat vooralsnog voor onbepaalde tijd open. Neem je tijd maar weet dat zodra we een geschikte kandidaat hebben gesproken de vacature sluit. Wij kijken uit naar je reactie en maken graag kennis met jou!
Je motivatie en CV  kun je per e-mail versturen naar cees.vanhouten@veendam.nl. Voor meer informa-tie over de functie kun je contact opnemen met Manager Fysiek, Arjen van der Kaa, bereikbaar via 06-1158 1142. Met vragen over de procedure kun je terecht bij Cees van Houten (HR adviseur a.i.). Hij is bereikbaar via 06-2318 0947. 

Deze vacature is opengesteld voor in- en externe kandidaten, interne kandidaten hebben voorrang.

Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding. 

S.v.p. geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.