Verkiezingsnieuws

 • Openbare zitting centraal- en hoofdstembureau Pekela

  18 maart 2022

  Op maandag 21 maart 2022 is er om 10.00 uur een zitting van het Centraal- en Hoofdstembureau van de gemeente Pekela in het gemeentehuis. Tijdens deze zitting beslist het centraal stembureau over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijdens de zitting worden de ingediende in bezwaren tegen de uitslag behandeld. De zitting is tevens live te volgen.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Pekela

  17 maart 2022

  Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in de gemeente Pekela. Op donderdag 17 maart 2022 zijn alle stemmen zowel per partij als per kandidaat geteld. De restzetels zijn verdeeld en de uitslag is bekend. De voorzitter van het centraal stembureau legt de uitslag tijdens een openbare zitting op maandag 21 maart 2022 definitief vast.

 • Voorlopige uitslagen en zetelverdeling gemeenteraadsverkiezingen Pekela

  Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in de gemeente Pekela. De voorlopige uitslagen zijn bekend op partijniveau en zetelverdeling. Het opkomstpercentage van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Pekela is 43,6%.

 • Verkiezingsavond in het gemeentehuis Pekela

  14 maart 2022

  De gemeente Pekela organiseert woensdag 16 maart een verkiezingsavond in het gemeentehuis. Tijdens deze avond worden de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op partijniveau bekend gemaakt. Iedereen is van harte welkom vanaf 21.15 uur.

 • Proces-verbaal over geldigheid en nummering kandidatenlijsten

  04 februari 2022

  Met dit formulier doet het centraal stembureau verslag van de zitting waarin is besloten over: de geldigheid en nummering van de kandidatenlijsten; het handhaven van de kandidaten op, en de aanduidingen bovenaan, de kandidatenlijsten.

 • Proces-verbaal van het onderzoek naar de kandidatenlijsten

  03 februari 2022

  Model I 1. Met dit formulier doet het centraal stembureau verslag van het onderzoek naar de kandidatenlijsten.