Gezocht: stembureauleden!

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen, ook in de gemeente Pekela. Op de verschillende stembureaus zitten op 14, 15 (vervroegd stemmen) en 16 maart 2022 enthousiaste vrijwilligers en die zoeken nog een aantal collega’s! Bent u 18 jaar of ouder en wilt u meehelpen op het stembureau? Meld u dan nu aan!

Aanmelden als stembureaulid

Het stembureau

Op ieder stembureau zitten een aantal leden, waarvan er één voorzitter is. Samen bent u verantwoordelijk voor het stemproces en dat alles op een goede manier verloopt. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden en van de benodigde kennis te voorzien is het verplicht om de e-learning verkiezingsinstructie te volgen en succesvol af te ronden.

De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. De bezetting van de stembureaus is opgesplitst in twee diensten. U kunt zich aanmelden voor de dienst van 7.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot en met de telling. Alle stembureauleden helpen na 21.00 uur mee met het tellen van de stemmen. Voor de zitting op het stembureau ontvangt u een vergoeding, namelijk € 70,- voor 1 dienst.

Tellers

Voor het tellen van de stemmen zoeken wij ook enthousiaste tellers. Dit kan op 16 maart 2022 overdag zijn, namelijk bij het tellen van de vervroegd uitgebrachte stemmen of ’s avonds na 21.00 uur. Ook tellers ontvangen een vergoeding, namelijk € 30,- voor het tellen op de avond van de stemming of € 50,- voor het tellen van de vervroegd uitgebrachte stemmen overdag.

Aanmelden

Meld u aan als stembureaulid of teller door e-mail te sturen naar verkiezingen@pekela.nl. Zet in deze mail uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. U ontvangt daarna een mail met meer informatie en een link naar een pagina waar u uw beschikbaarheid kunt opgeven.