Sint Maarten dit jaar alleen in de wijk

Woensdag 11 november 2020 vieren wij Sint Maarten dit jaar anders dan anders vanwege het coronavirus. De Veiligheidsregio Groningen heeft aangegeven dat Sint Maarten door kan gaan maar met het advies om alleen te lopen in de eigen buurt/wijk en niet langs de winkels te gaan. De gemeente Pekela neemt dit advies over.

Loop alleen in de wijk en niet langs de winkels

Omdat kinderen, zeker buiten, maar een klein aandeel hebben in de verspreiding van het virus kan Sint Maarten door gaan. Om drukte en rijen bij winkeliers te voorkomen roept de gemeente Pekela op om niet langs de winkels te gaan maar alleen te lopen in de eigen wijk/buurt.  

Voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat ook tijdens Sint Maarten de geldende maatregelen worden gevolgd. Let daarom op de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Klachten? Blijf dan thuis en doe de deur niet open.
  • Loop in de eigen buurt of wijk.
  • Kinderen houden tijdens het zingen 1,5 meter afstand tot hun publiek.
  • Houd groepjes en het aantal begeleiders zijn zo klein mogelijk, maximaal 2 personen of uit één huishouden.
  • Doet u liever niet mee met Sint Maarten? Laat dat weten door bijvoorbeeld een briefje op de deur te plakken.
  • Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.
  • Wel meedoen? Laat met een lampion of windlicht zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt en geef het liefst voorverpakte traktaties.
  • Overleg met uw kind(eren) wat te doen met niet-verpakt snoep wat ze hebben gekregen.

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is dit jaar gesloten tijdens Sint Maarten. Ook raadt de gemeente Pekela winkeliers af om een Sint Maarten-evenement te organiseren, zeker als de winkel open is. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’De gezellige sfeer van Sint Maarten creëren we dit jaar in onze eigen buurt, dicht bij huis en met voorzorgsmaatregelen. Zo kan het voor kinderen alsnog een geslaagd feest worden’’.

Aanvullende maatregelen

Wanneer er aanvullende maatregelen of adviezen gaan gelden voor Sint Maarten worden deze geplaatst via de gemeentewebstie en op de social media kanalen van de gemeente.