Vuurton en/of hout jaarwisseling

Vreugdevuren in de gemeente Pekela zijn niet toegestaan. De vuurton en/of het brandhout is een alternatief voor een vreugdevuur. Bij deze vuurtonnen wordt schoon brandhout geleverd die het vuur gedurende enkele uren van brandstof kan voorzien.

Beschrijving

Er zijn ook dit jaar een beperkt aantal vuurtonnen beschikbaar. Inwoners die vorig jaar geen vuurton hebben ontvangen hebben voorrang op een vuurton. Voor inwoners die vorig jaar wel een vuurton hebben ontvangen is er nu schoon brandhout beschikbaar. Dit kan aangevraagd worden via onze website.

Voorwaarden

• Maximaal 4 personen* om de vuurton op 1.5 meter afstand van elkaar of personen uit één huishouden.
  • Beperkt aantal beschikbaar.
  • Vorig jaar een ton ontvangen? Dan kunt u nu hout aanvragen.
  • Vuurton wordt geleverd met schoon brandhout voor enkele uren brandstof.
  • Plek van de ton moet voldoen aan de voorwaarden.
  • Alleen schoon hout of snoeihout mag worden verbrand.
  • De ton dient zo te worden geplaatst dat er geen schade, overlast of gevaarlijke situatie ontstaat.
  • De ton dient zolang deze brand onder toezicht te zijn van een volwassene.
  • De aanvrager van de vuurton is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente.
  • De aanvrager van de vuurton mag deze na de jaarwisseling behouden. Wilt u dat niet dan komen we deze na de jaarwisseling weer ophalen.

Het aanvragen van een vuurton en/of brandhout kan tot 1 december 2020.

Online aanvragen vuurton en/of brandhout