• Gemeente zet strooiwagens in

26 juli 2018

Vanaf 26 juli 2018 gaat de gemeente Pekela strooiwagens met zout inzetten om het asfalt te beschermen.

• Wegbranden van onkruid tijdelijk stopgezet

19 juli 2018

In verband met de aanhoudende droogte is de gemeente Pekela voorlopig gestopt met het wegbranden van onkruid. Daar waar mogelijk worden andere manieren van onkruidbestrijding ingezet.

• Stookverbod gemeente Pekela

19 juli 2018

De gemeente Pekela heeft in verband met de aanhoudende droogte besloten over te gaan tot een verbod om vuur te stoken in de openbare ruimte. De gemeente heeft dit gedaan naar aanleiding van het dringende advies van de Veiligheidsregio Groningen.

• Ontmanteling hennepkwekerij W.H. Bosgrastraat

19 juli 2018

Aan de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie is voor nader onderzoek het pand binnengegaan en is op de hennepkwekerij gestuit.

• Veteranendag Pekela / Veendam 2018

28 augustus 2018

De gemeenten Pekela en Veendam organiseren op zaterdag 1 september 2018 de Veteranendag Pekela / Veendam.

• Openingstijden zomervakantie

28 augustus 2018

Vanwege de vakantieperiode hanteert de gemeente vanaf maandag 23 juli tot maandag 3 september 2018 andere openingstijden:

• Eikenprocessierups weer actief

28 augustus 2018

Het warme weer van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de eikenprocessierupsen zich dit jaar snel hebben ontwikkeld en nu weer volop actief zijn. De brandharen van de rupsen en ook de rupsen zelf kunnen voor overlast zorgen bij mensen en dieren. In de provincie Drenthe is dit op diverse locaties momenteel het geval. Daarom is extra waakzaamheid geboden, ook in de provincie Groningen.

• Onderzoek reële tarieven Wmo 2019

03 juli 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.

• Raadsvergaderingen 3 en 17 juli verplaatst naar 10 juli 2018

02 juli 2018

De openbare vergadering van de gemeenteraad Pekela van dinsdag 3 en 17 juli 2018 worden samengevoegd op dinsdag 10 juli 2018. Reden hiervoor is dat de stukken voor de vergadering van 3 juli 2018 nog niet gereed zijn.