Februari

• Proces-verbaal Centraal- en Hoofdstembureau

• Opnames voor de Erfgoedmonitor

08 februari 2018

In onze provincie staan veel monumenten, die het verdienen bewaard te blijven. Deze monumenten dragen bij aan de identiteit van onze provincie. Het maakt dat we ons er thuis voelen. Het gebouwde erfgoed staat onder druk, onder meer door de aardbevingen als gevolg van de gaswinning en de bevolkingsdaling.

• Oorlogsmonument Nieuwe Pekela gestolen

22 februari 2018

In Nieuwe Pekela is helaas het oorlogsmonument gestolen. Het monument, bestaande uit een bronzen hekwerk, stond aan de Ds.Sicco Tjadenstraat C53 in Nieuwe Pekela, voor het voormalige gemeentehuis. Het bronzen beeld is ontworpen door beeldhouwer F.H. Hoevenagel uit Oosterbeek. Het monument werd op 31 augustus 1949 onthuld.

• WOZ: no cure, no pay

22 februari 2018

WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’ Er zijn diverse bedrijven met deze slogan actief. Misschien hebt u er wel eens iets over gelezen op internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

• Sportstimuleringsproject ‘Kies je Sport’

28 augustus 2018

Maandag 15 januari 2018 is het project ‘Kies je Sport’ van start gegaan in de gemeente Pekela. Het project wordt voor de derde keer georganiseerd voor kinderen van 2½ tot 12 jaar. De gemeente Pekela organiseert ‘Kies je Sport’ in samenwerking met sportverenigingen uit Pekela.