Zorg en welzijn

De maatregelen rondom het coronavirus vragen veel van de samenleving. Ook in Pekela. Het is mooi om te zien dat er al allerlei initiatieven zijn ontstaan in de gemeente. Het is belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken en hulp te bieden waar dat nodig is. Natuurlijk binnen de gestelde maatregelen.

Hulp nodig of hulp verlenen?

Het advies is om zoveel mogelijk binnen te blijven en de nodige afstand te bewaren tot anderen. Woon je in de gemeente Pekela? Dan is De Badde er voor jouw welzijn. Je kunt bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, de leefbaarheid in je wijk of dorp, (vrijwilligers)werk & participatie en mantelzorg. Samen met een heel team aan vrijwilligers zet De Badde zich in. In verband met het coronavirus vervallen tijdelijk alle activiteiten van De Badde. De Badde is elke dag telefonisch bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur via telefoonnummer 0597 654000 en via de mail info@debadde.nl.

De zorg van De Badde gaat nu vooral uit naar de kwetsbaren. Ken je iemand die hulp of een luisterend oor nodig heeft? Vraag die persoon of je zijn/haar gegevens aan De Badde mag geven. Dan neemt De Badde telefonisch contact op met deze kwetsbaren om te kijken hoe zij hen kan helpen.

Wijzigingen Wmo vervoer

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de tijden van het Wmo vervoer gewijzigd. Er wordt alleen gereden tussen 07.00 en 21.00 uur. Ook het reserveren van ritten is alleen dan mogelijk. Buiten deze uren is geen vervoer mogelijk en kan er ook geen rit worden gereserveerd. Als u wel vervoerd moet worden, dan wordt de taxirichtlijn zoals deze is afgegeven door het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) gehanteerd door uw vervoerder. Uiteraard moet iedereen zich houden aan de richtlijnen van het RIVM en adviezen zoals die vanuit Den Haag zijn gegeven. Vraag uzelf af of u echt noodzakelijk de deur uit moet. Als het echt noodzakelijk is, dan met zo weinig mogelijk personen en het liefst alleen. Meer informatie over de taxirichtlijn vindt u op de website van Publiek Vervoer

Uitgelicht