Dienstverlening en contact

De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door, maar wel gericht op écht noodzakelijke dingen. De gemeentelijke gebouwen zijn geopend. Wel gelden er aangepaste openingstijden.

Stel een aanvraag uit of regel het online

Binnenkort een afspraak maken op het gemeentehuis? Bedenk dan eerst of het nu echt noodzakelijk is. Probeer uw bezoek anders uit te stellen. Sommige zaken kunt u online regelen​. Blijf thuis als u gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Komt u naar het gemeentehuis?

Heeft u een afspraak in het gemeentehuis? Wij vragen u alleen te komen en de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus na te leven.

Aangepaste openingstijden gemeentehuis als gevolg van coronavirus

Het gemeentehuis van Pekela is vanaf maandag 23 maart 2020 open met aangepaste openingstijden. De aangepaste tijden zijn vanwege het teruglopende aantal bezoekers en afspraken vanwege het coronavirus (COVID-19). Wel blijft de gemeente volgens de reguliere tijden telefonisch bereikbaar.

Deze aangepaste openingstijden gelden van maandag 11 mei 2020 tot nadere berichtgeving. De aangepaste openingstijden zijn:

  • Maandag van 13:00 tot 16:00 uur
  • Dinsdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur.
  • Donderdag van 09:00 tot 12:00 uur

Voor de openingstijden geldt het werken op afspraak. Een afspraak maken van kan via onze website of via telefoonnummer 0597-617555.

Direct een afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid

Voor de telefonische bereikbaarheid zijn er geen aangepaste openingstijden. De gemeente Pekela is bereikbaar op:

  • Maandag: 8:00 tot 16.30 uur
  • Dinsdag tot en met donderdag: 8.30 tot 16.30 uur
  • Vrijdag: 8.30 tot 13.00 uur 

Inzameling oud papier door gemeente

Oud papier wordt in de gemeente Pekela één keer per vier weken opgehaald door de gemeente. Naast de inzameling door de gemeente halen ook verenigingen en scholen oud papier op. Door de maatregelen rondom het coronavirus gebeurt dit niet meer overal.

Komt een vereniging of school niet langs om het oud papier op te halen? Bewaar dit voor een volgende keer of bied het aan als de gemeente komt inzamelen. Benieuwd wanneer wij het oud papier komen halen? Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl.

Brengstation

Wilt u zelf graag papier of afval wegbrengen? Dit kan bij het afvalbrengstation op vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.